Duminica, 9 octombrie, Vladimir Draghia va lua startul in cursa de 42 km la Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti si va imbraca tricoul albastru al Team Hope, echipa de alergatori fundraiseri ai Fundatiei Hope and Homes for Children. Alaturi de el, alti peste 400 de alergatori vor participa la diversele probe ale competitiei si vor sustine cauza organizatiei.

Aceasta este prima participare a lui Vladimir la un maraton. Daca pana acum a alergat doar pe distante mai scurte (la Maratonul International Brasov, in proba de 10 km si la TriChallenge Herbalife Brasov, la categoria individual - proba olimpica), la Maratonul Bucuresti si-a propus sa isi testeze limitele. Motivatia ii vine din faptul ca, purtand tricoul Team Hope si alergand la maraton, poate atrage atentia asupra cauzei Hope and Homes for Children: sprijinul acordat familiilor foarte sarace pentru a-si putea creste copiii in loc sa ii abandoneze in institutiile administrate de stat.

“Am ales sa alerg 42 km pentru ca o sa-mi fie foarte greu sa termin cursa. Antrenamentele pe care le-am facut pana acum imi spun ca-mi va fi aproape imposibil. Dar daca Hope and Homes for Children se inhama la o sarcina atat de grea, daca poate sa aduca speranta acolo unde este cea mai mare nevoie de ea, pot face si eu cativa pasi, fie ei si grabiti, duminica, pe drumul acesta pavat cu bune intentii”, spune Vladimir.

Vladimir Draghia este actor (jucand in “Vocea inimii” si ”Narcisa salbatica” la Antena 1 si in zeci de reclame si spoturi TV), regizor (a realizat documentarul ”Ecuad’or”) si autor al unei carti de poezii intitulate ”Dragoste n-are plural”. S-a implicat in cauze caritabile alaturi de Asociatia MaiMultVerde si Special Olympics. De asemenea, a fost sportiv de performanta, practicand inotul timp de 12 ani si facand parte din lotul olimpic de inot, si continua sa faca sport in mod regulat.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Maratonul Bucuresti este o competitie organizata de Asociatia Bucharest Running Club si are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunitatilor si companiilor in realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viata activ si sanatos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv in societate. In prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton Bucuresti si Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti care aduna fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate. Aceasta este cea de-a cincia participare a Team Hope la o competitie de alergare, pana acum peste 1.000 de alergatori si 200 de voluntari alegand sa sustina cauza Hope and Homes for Children.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.