Violonistul Andre Rieu, care a anuntat anterior ca va sustine sase concerte in Piata Constitutiei din Bucuresti, in luna iunie, si-a programat un show suplimentar pe 5 iunie, iar Gheorghe Zamfir va fi invitatul special al spectacolelor sale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Biletele pentru al saptelea concert sunt disponibile deja prin reteaua Eventim. Cunoscutul violonist a incheiat, joi, o scurta vizita la Bucuresti si, inainte de a pleca, si-a anuntat fanii romani ca artistul Gheorghe Zamfir va fi invitatul special al concertelor pe care le va sustine in Capitala. "Ma simt atat de bine ca am putut revedea Bucurestiul si am intalnit din nou oamenii sai minunati! Pregatesc cu placere detaliile programului concertelor de la Bucuresti si sunt foarte bucuros ca Gheorghe Zamfir mi se va alatura!", a declarat André Rieu.

André Rieu promite un eveniment unic, concertele de la Bucuresti fiind singurele organizate in aer liber pe care artistul le sustine in lume, pe langa cele de la Maastricht, orasul sau natal. Peste 50.000 de bilete pentru concertele sustinute de André Rieu la Bucuresti s-au vandut pana in prezent, cererea fiind in crestere.

Nascut in 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor si compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni din lume, revitalizand muzica de vals la nivel international cu spectacolele sale pline de extravaganta si de emotie. Detinatorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vandut pana in prezent peste 40 de milioane de albume si DVD-uri in intreaga lume.

André Rieu a inceput sa ia lectii de vioara la varsta de 5 ani, fiind incurajat de tatal sau, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg si al Operei din Leipzig. In 1967, Rieu a continuat sa studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai tarziu, la Conservatorul din Maastricht, pana in 1973. In 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta si-a terminat studiile in 1977, cand a primit Premier Prix.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

André Rieu a infiintat propria orchestra, Orchestra de Salon Maastricht, in 1978, iar noua ani mai tarziu dirija primele repetitii ale Johann Strauss Orchestra, considerata in prezent cea mai mare ochestra privata la nivel international, alaturi de care artistul concerteaza in intreaga lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

André Rieu canta pe o vioara Stradivarius fabricata in 1667. Notorietatea concertelor marca André Rieu este data nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci si de entuziasmul si buna dispozitie pe care artistul si orchestra sa reusesc sa le insufle publicului, in timpul spectacolelor sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.