Enrique Iglesias si uruguayanul Jorge Drexler au fost marii castigatori ai galei premiilor muzicale anuale Latin Grammy, desfasurata joi seara, ceremonie in cadrul careia anuntul lui Barack Obama privind noua strategie legata de imigratie a jucat un rol important, transmite Reuters.

Enrique Iglesias a castigat trei premii Latin Grammy, inclusiv pentru cantecul anului, in timp ce Drexler si cantareata franco-chiliana Ana Tijoux au obtinut premiul pentru inregistrarea anului, pentru cantecul "Universos Paralelos".

Regretatul chitarist de flamenco Paco de Lucia, al carui album "Cancion Andaluza" a fost desemnat albumul anului, a castigat doua distinctii Latin Grammy, acestea fiind cele mai importante premii din industria muzicala latino. Paco de Lucia a murit in februarie, la varsta de 66 de ani, din cauza unui infarct.

Noul ordin executiv (echivalentul ordonantei de urgenta, n.r.) al lui Barack Obama privind imigratia, care ar putea permite ca aproximativ cinci milioane de persoane stabilite ilegal sa ramana si sa munceasca in Statele Unite ale Americii a fost un subiect la fel de important ca si muzica, in cadrul ceremoniei de premiere transmise in direct de la Las Vegas.

Debutul galei Latin Grammy a fost intarziat pentru a fi difuzat discursul lui Obama legat de ordinul executiv privind imigratia, o problema foarte importanta pentru comunitatea latino din Statele Unite ale Americii.

Publicul a aplaudat discursul presedintelui american, iar Enrique Iglesias si-a spus punctul de vedere privind aceasta chestiune, in timp ce multumea pentru premiul pentru cantecul anului, obtinut pentru piesa "Bailando", intr-un mic discurs sustinut in cadrul unei transmisiuni directe de la Paris.

"Aceasta nu este o seara istorica doar pentru artistii latino, ci pentru toti membrii comunitatii latino din Statele Unite", a spus Iglesias, in varsta de 39 de ani.

Cantaretul columbian Carlos Vives, care a castigat doua distinctii, si-a incheiat discursul de acceptare pentru premiul pentru cel mai bun album tropical, "Mas + Corazon Profundo", dedicandu-i premiul lui Barack Obama, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Black Coffee a câștigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album de...
Black Coffee a câștigat...

Cea de-a 15-a editie a premiilor Latin Grammy, transmisa in Statele Unite ale Americii de reteaua de televiziune de limba spaniola Univision, a fost prezentata de actorii mexicani Jacqueline Bracamontes si Eugenio Derbez. Castigatorii sunt desemnati de membrii cu drept de vot ai Latin Academy of Recording Arts and Sciences.

Cantareata de origine venezueleana Mariana Vega a castigat premiul pentru debut, iar cantaretul spaniol Joan Manuel Serrat, in varsta de 70 de ani, a castigat titlul de omul anului, pentru cariera sa.

Grupul eclectic Calle 13, din Puerto Rico, a obtinut doua premii.

Gala de premiere a inclus si recitaluri din partea lui Ricky Martin, care a interpretat piesa "Adios" si un duet cu trupa mexicana Camila, pe balada "Perdon", si a chitaristului americano-mexican Carlos Santana, care a cantat piesa "Oye 2014", o versiune remixata a hitului "Oye Como Va" alaturi de rapperul Pittbul.

Citeste si:
10+1 lucruri mai putin cunoscute despre Enrique Iglesias
I-a dedicat primul album...

Pitbull a cantat si alaturi de artistul R&B Chris Brown si cantaretul de reggaeton Wisin, pentru interpretarea piesei "Control".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.