Un Oscar atribuita in 1939 legendarului Gregg Toland, cunoscut in special pentru imaginea filmului "Citizen Kane", a fost cumparata cu 150.000 de dolari.

Gregg Toland a castigat singurul Oscar din cariera in 1939, pentru imaginea filmului "La rascruce de vanturi/ Wuthering Heights", de William Wyler, cu Laurence Olivier in distributie.

Considerat unul dintre cei mai influenti directori de imagine din istoria cinematografiei, Gregg Toland a lucrat in special la "Cetateanul Kane/ Citizen Kane" (1941) si "Cei mai frumosi ani ai vietii noastre/ The Best Years of Our Lives" (1946), conform MEDIAFAX.

In cadrul aceleiasi licitatii, au fost vandute un palton bleumarin care a apartinut rockerului John Lennon, creat de brandul Great Coat Fireman, cu suma de 31.250 de dolari, dar si o palarie de cowboy purtata de John Wayne in sase filme western, cu suma de 37.500 de dolari.

Tanara generatie de staruri a fost si ea reprezentata, mai ales cu o rochie ce combina tesaturi cu elemente metalice purtata de cantareata Lady Gaga cu ocazia unei sedinte foto pentru revista Harper's Bazaar, in martie 2014, care a fost vanduta cu 15.625 de dolari.

Mai multe obiecte care au apartinut starului artelor martiale Bruce Lee - in special mai multe perechi de pantofi - au fost si ele propuse la vanzare, insa niciunul nu si-a gasit cumparator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.