Actorul american Kevin Spacey, recompensat cu doua premii Oscar, si-a exprimat pe blog sprijinul fata de protestatarii antiguvernamentali din Venezuela, despre care spune ca se afla "de partea corecta a istoriei".

Mii de venezueleni au iesit in strada incepand din februarie pentru a protesta fata de o serie de probleme grave cu care se confrunta aceasta tara sud-americana - lipsa alimentelor, inflatia galopanta si cenzura presei - insa ei s-au lovit de reactia dura a fortelor guvernamentale. Cel putin 35 de protestatari au murit in infruntarile cu trupele de politie si alte cateva sute au suferit rani grave.

Kevin Spacey, care s-a remarcat recent in serialul "House of Cards", a initiat un blog in care isi indeamna cititorii sa ii sprijine pe protestatarii sud-americani, scrie MEDIAFAX.

"Ii sprijin pe toti venezuelenii care isi cer, in pace si fara violenta, dreptul la autodeterminare si dreptul de a protesta. Sper ca veti fi alaturi de mine si le veti cere sa nu renunte si sa nu devina indiferenti in fata abuzurilor comise impotriva lor. Noi, care suntem norocosi pentru ca traim in libertate, trebuie sa ne impotrivim opresiunii si nedreptatii si sa reamintim poporului venezuelean ca se afla de partea corecta a istoriei. Va rog sa ii sprijiniti asa cum veti putea", a scris actorul american pe blogul sau.

Kevin Spacey nu este deloc strain de sfera politica si s-a remarcat interpretand rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood in drama politica "House of Cards", produsa si difuzata de platforma online Netflix. Pentru acest rol, actorul american a fost laudat de criticii de specialitate si a fost nominalizat la Globul de Aur si la Primetime Emmy.

Kevin Spacey a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pentru interpretarea sa din filmul "American Beauty" si un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru evolutia sa din filmul "The Usual Suspects".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.