Un nou cutremur puternic a avut loc joi, însud-estul Turciei, în aceeași zonă în care a avut loc tragicul cutremur de acum aproape două luni. Seismul a avut o intensitate de 5,3 pe scara Richter și a fost resimțit de localnici.

Cutremur puternic în Turcia. Ce intensitate a avut seismul

Autoritatea pentru managementul dezastrelor AFAD a transmis că joi, în sud-estul Turciei, în aceeași zonă în care a avut loc acum aproape două luni cumplicut seism, s-a produs un nou cutremur puternic. Seismul a înregistrat o intensitate de 5,3 pe scraa Richter.

Seismul a avut epicentrul în provincia Kahramanmaras, la fel ca în cazul seismelor care au avut loc recent, a mai menționat Autoritatea pentru managementul dezastrelor AFAD. Potrivit presei locale, vibrațiile pământului s-au simțit destul de puternic. Nu există informații despre eventuale victime sau pagube materiale.

Potrivit autorităților locale, majoritatea oamenilor care locuiau în zonele afectate de cutremur și-au părăsit meleagurile. Majoritatea dintre ei au rămas fără un acoperiș deasupra capului și-au văzut nevoiți să înceapă totul de la zero, însă frica i-a făcut să plece din locul în care au trăit cele mai mari clipe de coșmar.

Un cutremur de 7,8 a distrus mai multe zone din Turcia și Siria

Luni dimineața, în data de 6 februarie, Turcia și Siria au fost zguduite de un cumplit cutremur care le-a marcat viața. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a pus la pământ în doar câteva minute mii de blocuri și case, distrugând localități întregi. La aproape două luni de la tragedie, autoritățile din Turcia și Siria au înregistrat moartea a peste 57.000 de persoane, chiar dacă inițial se aproxima la 10.000 de persoane.

Oadtă cu seismele care au avut loc în Turcia și Siria, și în România au început un șir de cutremure. Zona Oltenia a fost încercată de mai multe cutremure care au trecut de pragul de 4 pe scara Richter. Atât românii, cât și autoritățile din țară au început să se alarmeze din cauza cutremurelor, deoarece în cazul unui seism cu o intensitate mai puternică, o mare parte din clădirile din Capitală, dar și din alte orașe s-ar năruit preț de câteva minute.

Citeste si:
Cutremur în zona Vrancea - Buzău. Ce intensitate a avut seismul
Cutremur în zona Vrancea -...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2023 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.