Resturile unei rachete rusești au căzut într-o localitate de la nordul Republicii Moldova, la o distanță de 10 kilometri de granița cu România. Din fericire, bucata de fier nu a lovit pe nimeni, însă locuitorii spun că sunt îngroziți de tot ce se întâmplă, pentru că se trezesc cu resturile din rachete la ei grădină sau în curte.

Resturi dintr-o rachetă au căzut într-o localitate din Republica Moldova

Resturi ale unei rachete lansate de Rusia au fost identificate într-o localitate din raionul Briceni, Republica Moldova, la aproximativ 10 kilometri de granița cu România. Poliţia de Frontieră din Republica Moldova a anunțat că un asemenea incident a avut loc și săptămâna trecută. Resturile unei rachete au căzut mai departe de granițele României. Racheta a fost lansată la fel de Rusia, a zburat deasupra Republicii Moldova și a trecut la 35 de kilometri de frontiera cu România.

Resturi ale rachetei au fost identificate în localitate Larga din nordul Moldovei. Din fericire, nu există victime în urma incidentului. Raionul Briceni se află în nordul Republicii Moldova, chiar la granița cu România, iar localitatea Larga, unde au fost găsite resturile, se află la circa 10 kilometri de frontiera României. Localnicii și oamenii din apropiere spun că sunt îngroziți și trăiesc cu frică în fiecare zi.

„O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei. Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și Procuratura raionului Briceni”, au anunțat Poliția de Frontieră și Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Moldova identifică pentru a patra oară resturi ale rachetelor rusești în teritoriu

Acesta este deja al patrulea caz în care în diverse regiuni din Republica Moldova cad resturi ale unor rachete lansate de forțele armate ruse asupra teritoriului ucrainean. În cazul de săptămâna trecută, autoritățile din România au transmis că racheta nu ar fi pătruns în spațiul aerian românesc, traiectoria acesteia intrând doar prin spațiul moldovenesc.

Citeste si:
Rusia neagă acuzația Republicii Moldova. Moscova nu pregătește...
Rusia neagă acuzația...

Ministerul Apărării de la București a informat săptămâna trecută că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea.

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României. Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță”, a transmis Ministerul Apărării de la București.

Citeste si:
Maia Sandu: „Rusia ar pregăti o lovitură de stat în Republica Moldova”
Maia Sandu: „Rusia ar pregăti...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.