Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru tot sprijinul și ajutorul pe care l-a acordat țării vecine pe parcursul mai multor ani, în special în perioada de pandemie și a războiului din Ucraina. Liderul de la Chișinău a avut o întâlnire cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu, în cadrul căreia au discutat despre mai multe probleme existente la momentul actual, dar și despre noi colaborări.

Republica Moldova mulțumește României pentru frăția de care dă dovadă an de an

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu. Cei doi oficiali au discutat despre problemele din țară, dar și despre noi proiecte. Liderul de la Chișinău a anunțat că în perioada următoare se va testa punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pe sensul de intrare în România.

„O noutate excelentă este testarea în perioada următoare a punctului comun de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa, pe sensul de intrare în România”, a spus ea, conform unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău.

Totodată, Maia Sandu a mai menționat că în prima zi a lunii februarie, în Republica Moldova a ajuns ajutorul cu lemne promis de România. Astfel, moldovenii vor primi o speranță pentru a trece mai ușor peste această iarnă.

„De asemenea, miercuri, 1 februarie, în Republica Moldova a ajuns primul lot de lemne din România, de peste 2.000 de metri steri, care vor ajunge în curând la cetăţeni”, a adăugat ea.

România este cel mai mare susținător al intrării Moldovei în UE

În urma acestei întâlniri, Maia Sandu a ținut să mulțumească României și autorităților de la București pentru sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova. Președintele Moldovei a mulțumit României de fiecare dată când frații de peste Prut le-au sărit în ajutor.

„România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie şi rămâne principalul partener economic al ţării noastre”, a spus Maia Sandu.

De Ziua Națională a României, Maia Sandu le-a transmis un mesaj emoționant românilor de pretutindeni și le-a mulțumit fraților de peste Prut pentru tot ce au făcut pentru Moldova în trecut, prezent și viitor. România este cel mai mare susținător al intrării Moldovei în UE.

Citeste si:
Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni...
Olaf Scholz, vizită în...

„Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”, este mesajul președintei de peste Prut.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.