Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Oficialul de la Chișinău a mulțumit poporului român pentru ajutorul oferit în tot acest timp și a vorbit despre iubirea basarabenilor față de România.

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru români cu Ziua Națională a României

Joi dimineață, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj emoționant de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Oficialul a publicat pe contul său de Facebook un mesaj video în care a mulțumit României pentru ajutorul și devotamentul de care a dat dovadă în cele mai grele momente pentru Moldova.

”Astăzi, de 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România.”, a spus Maia Sandu.

Liderul de la Chișinău a mai menționat că România este iubită de basarabeni și este cel mai de bază ajutor în orice moment, bun sau rău. Chiar dacă același popor este despărțit în două state aparte, nu uită să se ajute reciproc când este nevoie. „Chișinău și București - două inimi românești”.

„România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării la Uniunea Europeană. România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate.

Maia Sandu le-a mulțumit fraților de peste Prut pentru tot ce au făcut pentru Moldova în trecut, prezent și viitor. România este cel mai mare susținător al intrării Moldovei în UE.

„Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”, este mesajul președintei de peste Prut.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.