Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată la titlul de „Femeia anului 2022” de către cititorii ziarului economic Financial Times.

Președintele Moldovei, Maia Sandu, nominalizată la „Femeia anului 2022”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată la titlul de „Femeia anului 2022” de către ziarul economic Financial Times. Cititorii ziarului spun că șefa de stat de la Chișinău se confruntă cu cele mai mari provocări dintre toți politicienii lumii. Aceasta a preluat mandatul de la președintele anterior, Igor Dodon, iar Moldova era într-o stare critică. Pandemia de coronavirus a fost o încercare cruntă, iar în februarie 2022, Rusia a declanșat un război asupra Ucrainei, țară vecină cu Moldova.

Republica Moldova se află la un pas de războiul din Ucraina, cu armata rusă aflată în Transnistria. În ultima perioadă au existat două momente în care Moldova a rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor din apropiere și tot de 2 ori pe teritoriul țării au căzut rachete ale rușilor.

În aceste condiții, oamenii văd în Maia Sandu un lider care încearcă să țină piept greutăților și problemelor, să vină cu soluții și cu fapte concrete pentru ca țara sa să se dezvolte cît mai mult și să fie demnă de Uniunea Europeană.

Maia Sandu, premiată cu distincția „Madeleine K. Albright”

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți care au legături cu Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraomenești pentru găsi surse alternative de energie, o amenințare constantă la adresa securității, și lista poate continua”, se arată în descriere.

Citeste si:
Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni...
Olaf Scholz, vizită în...

Miercuri, Maia Sandu a fost premiată din partea Institutului Național pentru Democrație din SUA cu distincția „Madeleine K. Albright”. De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și alți lideri din Europa au fost premiați de institut „pentru eforturile lor de a promova și proteja democrația în țările lor, regiunea lor și nu numai."


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.