Rusia se așteaptă ca relațiile să revină la normal, la un moment dat, între Kremlin și Occident împotriva tensiunilor istorice existente în prezent, conform unei declarații făcute duminică de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Rusia consideră inevitabilă reducerea tensiunilor în relația cu Occidentul

„Orice confruntare se încheie cu o diminuare a tensiunilor şi fiecare situaţie de criză se încheie la masa negocierilor", a declarat Peskov pentru televiziunea rusă de stat, afirmaţii preluate de agenţia de ştiri Interfax.

„Aşa va fi şi de data aceasta". Probabil că nu se va întâmpla prea rapid, dar se va întâmpla, a declarat el în cadrul programului de televiziune „Moscova. Kremlin. Putin”.

Declarația este făcută în contextul în care Rusia continuă să suporte sancțiuni occidentale fără precedent, impuse după ce a declarat război Ucrainei. Dmitri Peskov a completat că Rusia susține armonia internațională bazată pe respect și beneficii reciproce și a acuzat Statele Unite ale Americii (SUA), fără a le numi direct, că au adoptat o abordare de tip cowboy. Chiar şi înainte de declanşarea războiului, relaţiile dintre Rusia şi ţările occidentale erau puternic tensionate, notează dpa.

Medvedev: Germania duce un „război hibrid” împotriva Rusiei

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a acuzat duminică Germania că duce un „război hibrid” împotriva Rusiei. Oficialul a justificat sistarea livrărilor de gaze rusești către Germania prin comportamentul „inamical” al acesteia față de Rusia în plin conflict cu Ucraina.

Cancelarul german Olaf Scholz spune că „Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil”. „În primul rând, Germania este o ţară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancţiuni împotriva întregii economii ruseşti (...) şi ea livrează arme letale Ucrainei”, a menţionat Medvedev într-un mesaj pe Telegram.

Citeste si:
Zelenski solicită Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de...
Zelenski solicită...

„Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI”, a adăugat fostul preşedinte rus.

„Iar acest unchi (cancelarul Scholz n.red) este surprins că germanii au mici necazuri cu gazul”, a completat Medvedev, sugerând o aparentă nedumerire a sa.

Compania rusă Gazprom a anunţat vineri suspendarea completă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină. Anterior, în aceeași zi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că a venit momentul ca Uniunea Europeană (UE) să impună plafoane tarifare și pentru gazul natural rusesc, după ce țările din G7 au convenit să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia, considerând că astfel ar putea diminua veniturile cu care Moscova își finanțează armata.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.