Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut aliaților săi din Occident rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane de luptă, după ce Washingtonul şi Berlinul a fost de acord cu trimiterea de tancuri grele în susținerea Ucrainei. Liderul de la Kiev spune că armata are nevoie de armament pentru a ține piept ofensivelor ruse.

Zelenski cere rachete cu rază lungă şi avioane de luptă de la Occident

Liderul de la Kiev a declarat că şi-a repetat cererea în urma unui dialog telefonic pe care l-a avut cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă", a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, care a fost postat pe reţelele de socializare.

În discursul său, Zelenski a ținut să mulțumească încă o dată preşedintelui american Joe Biden şi cancelarului german Olaf Scholz pentru că au permis trimiterea de tancuri de luptă occidentale Ucrainei menite pentru susținerea securității țării invadate.

„Le mulţumesc tuturor aliaţilor noştri pentru disponibilitatea de a ne oferi tancuri moderne şi indispensabile", a spus el.

„Cheia este viteza și volumul”

Președintele ucrainean a mai subliniat că din punctul lui de vedere, cheia pentru a face față forţelor ruse pe câmpul de luptă este acum viteza şi volumul livrărilor de tancuri grele armatei.

Acum viteza şi volumul sunt acum cheia. Viteza de antrenament a soldaţilor noştri, viteza livrărilor de tancuri (...) şi volumul de sprijin”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Luptele dintre cele două armate se intensifică tot mai mult în estul țării, unde armata rusă s-a aflat în ofensivă în ultimele zile. Zelenski afirmă că armata sa se confruntă „în fiecare zi cu zeci de atacuri inamice” în Donbas.

Citeste si:
Ce armament a trimis România în Ucraina, de la începutul...
Ce armament a trimis România...

De curând, SUA, împreună cu Franța, Germania și Marea Britanie, au promis Ucrainei vehicule blindate și cele mai avansate sisteme antiaeriene de care dispun. De asemenea, țările vor oferi ample programe de instruire. Aceste decizii au venit după ce războiul a evoluat tot mai mult și mai violent, însă Ucraina nu are armele necesare pentru a putea face față inamicului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.