UE va cumpăra vaccinuri anti-COVID de la compania spaniolă HIPRA
Uniunea Europeană a menționat într-un comunicat de presă că 14 ţări din Europa sunt incluse în acest acord de procurare a vaccinurilor anti-COVID. UE va putea achiziţiona până la 250 de milioane de doze de vaccin, din cauza creșterii numărului de infectări în Europa.
Comisarul European pentru Sănătate a menționat că este nevoie de o pregătire deoarece vine sezonul de toamnă și iarnă, cel mai periculos.
"În contextul în care numărul infecţiilor COVID-19 este în creştere în Europa, trebuie să ne asigurăm o capacitate maximală de pregătire pe măsură ce ne apropiem de sosirea lunilor de toamnă şi de iarnă", a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, citată în comunicat.
Aceasta a mai menționat că vaccinurile HIPRA adaugă o altă opţiune în portofoliul lor extins de vaccinuri pentru statele membre şi cetăţenii lor, totodată intensificând vaccinarea anti-COVID-19 şi contribuind la creşterea procentului de vaccinare cu doze booster care vor fi esenţiale în lunile următoare.
Vaccinul de la HIPRA este bivalent și conține proteine recombinate, iar în prezent acesta este supus unei proceduri de examinare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Vaccinul a fost creat pentru a fi utilizat drept doză booster pentru persoanele care s-au imunizat anti-COVID anterior şi care au vârsta de peste 16 ani.
Până la momentul actual, Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană: vaccinurile cu ARN mesager produse de companiile americane Pfizer şi Moderna, vaccinurile cu vector viral create de compania anglo-suedeză AstraZeneca şi compania americană Johnson&Johnson şi vaccinul cu proteine recombinate dezvoltat de compania americană Novavax.
AstraZeneca a creat un medicament care reduce riscul de deces al...

Bilanț COVID-19 în România - 2 august 2022
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. 2.493 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Deutsche Bank avertizează că un val de credite neplătite în Statele Unite şi...
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii are vinul? Când și în ce cantitate este sănătos să îl bem?
Sursa: kudika.ro
-
Costică Mișaca, Taco Bell: Bucătăria mexicană e nouă pentru România, dar...
Sursa: retail.ro
-
Ucraina intensifică acțiunile ofensive lângă Bahmut
Sursa: wall-street.ro