Comisia Europeană a anunţat că a semnat un acord cu producătorul farmaceutic spaniol HIPRA privind cumpărarea și furnizarea vaccinurilor anti-COVID-19 bazate pe proteine recombinate. Acestea vor fi disponibile în UE dacă vor fi autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

UE va cumpăra vaccinuri anti-COVID de la compania spaniolă HIPRA

Uniunea Europeană a menționat într-un comunicat de presă că 14 ţări din Europa sunt incluse în acest acord de procurare a vaccinurilor anti-COVID. UE va putea achiziţiona până la 250 de milioane de doze de vaccin, din cauza creșterii numărului de infectări în Europa.

Comisarul European pentru Sănătate a menționat că este nevoie de o pregătire deoarece vine sezonul de toamnă și iarnă, cel mai periculos.

"În contextul în care numărul infecţiilor COVID-19 este în creştere în Europa, trebuie să ne asigurăm o capacitate maximală de pregătire pe măsură ce ne apropiem de sosirea lunilor de toamnă şi de iarnă", a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, citată în comunicat.

Aceasta a mai menționat că vaccinurile HIPRA adaugă o altă opţiune în portofoliul lor extins de vaccinuri pentru statele membre şi cetăţenii lor, totodată intensificând vaccinarea anti-COVID-19 şi contribuind la creşterea procentului de vaccinare cu doze booster care vor fi esenţiale în lunile următoare.

Vaccinul de la HIPRA este bivalent și conține proteine recombinate, iar în prezent acesta este supus unei proceduri de examinare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Vaccinul a fost creat pentru a fi utilizat drept doză booster pentru persoanele care s-au imunizat anti-COVID anterior şi care au vârsta de peste 16 ani.

Până la momentul actual, Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană: vaccinurile cu ARN mesager produse de companiile americane Pfizer şi Moderna, vaccinurile cu vector viral create de compania anglo-suedeză AstraZeneca şi compania americană Johnson&Johnson şi vaccinul cu proteine recombinate dezvoltat de compania americană Novavax.

Citeste si:
AstraZeneca a creat un medicament care reduce riscul de deces al...
AstraZeneca a creat un...

Bilanț COVID-19 în România - 2 august 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. 2.493 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.