Compania AstraZeneca a creat un medicament pentru diabet, Farxiga, care ajută la reducerea riscului de deces al persoanelor cu insuficiență cardiacă.

Medicament pentru diabet care reduce riscul de deces al persoanelor cu insuficienţă cardiacă

Inițial, tratamentul a fost aprobat pentru tratarea diabetului de tip 2. Ulterior s-a stabilit că medicamentele de acest tip sunt benefice pentru bolnavii cu boli cronice de rinichi şi inimă şi previn atacurile de cord. Farxiga este primul medicament destinat tratării insuficienţei cardiace.

În urma unui studiu, Farxiga a demonstrat că reduce riscul de deces cauzat de inimă spitalizare cu insuficienţă cardiacă şi vizite la urgenţă pentru insuficienţă cardiacă, cu 18%. Ruud Dobber, care conduce divizia de biofarma a AstraZeneca, a declarat că numărul de pacienți pentru Farxiga va crește cu 50% deoarece autorităţile de reglementare susţin utilizarea mai largă a medicamentului pentru insuficienţă cardiacă.

Preparatul are deja și un concurent, medicamentul Jardiance creat de companiile Eli Lilly şi Boehringer Ingelheim, care anul trecut a înregistrat rezultate similare în cadrul aceluiași studiu.

Farxiga a înregistrat vânzări de circa 1 miliard de dolari în 2022

Insuficienţa cardiacă este o afecțiunie serioasă care apare atunci când muşchiul inimii devine incapabil să pompeze sângele în mod normal şi poate provoca o serie de probleme grave de sănătate şi deces.

Dintre cei 64 de milioane de pacienţi care suferă de insuficienţă cardiacă la nivel global, aproximativ jumătate dintre aceștia au o fracţie de ejecţie redusă, care este egală cu sau mai mică de 40%. Restul pacienților au o fracţie de ejecţie uşor redusă sau conservată.

Anul trecut, Farxiga a acumulat vânzări de puţin peste 3 miliarde de dolari. În 2022, medicamentul a înregistrat vânzări de aproximativ 1 miliard de dolari în fiecare trimestru.

Citeste si:
UE a încheiat un acord pentru procurarea vaccinurilor create de HIPRA
UE a încheiat un acord pentru...

Medicii vor alege preparatele Farxiga sau Jardiance pentru tratarea bolnavilor în funcţie de disponibilitate şi preț, care ”va fi probabil mai important decât orice potenţiale diferenţe între aceste terapii”, au spus aceștia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.