Grăsimea corporală nu este atât de benefică pentru sănătatea organismului nostru, mai ales dacă aceasta este în exces. Potrivit unui nou studiu, localizarea grăsimii corporale poate indica bolile de care poți suferi.

Grăsimea corporală indică posibilele afecțiuni

Grăsimea subcutanată este localizată sub piele și de care se poate scăpa cel mai ușor. În același timp, grăsimea viscerală este grăsimea corporală periculoasă și toxică care se localizează mai adânc în organism și respectiv este mai greu de a o reduce.

„Grăsimea viscerală este activă, ceea ce înseamnă că schimbă echilibrul chimic din corpul nostru, ceea ce duce la boli cronice. În plus, ea se poate depozita în jurul organelor vitale, afectând capacitatea lor de a funcționa", spune dr. Sarah Garsed.

Potrivit unor noi studii, cantitățile mici de grăsime din anumite zone problematice pot fi mai îngrijorătoare față de multă grăsime în zonele normale. În cazul în care unele persoane au observat depozitarea grăsimii în zona gâtului și a feței, acest lucru ar putea indica predispunerea la unele boli de inimă.

„Grăsimea din zona gâtului poate, de asemenea, să exercite presiune asupra căilor respiratorii. Acest lucru poate fi un lucru deosebit de rău noaptea pentru că va creștee riscul de apnee în somn, accidente vasculare cerebrale, dar și de depresie", mai menționează doctor Sarah.

Diabet de tip II în cazul grăsimii de la talie

Studiile mai arată că creșterea exagerată a sânilor provocată de depozitarea grăsimilor atât la femei, cât și la bărbați, poate indica existența riscului de a dezvolta o formă de cancer.

În cazul depozitării grăsimii în partea superioară a brațelor acesta este un semn comun al excesului de grăsime în întregul corp uman. De asemenea, este un semn că ar trebui să pierdeți în greutate într-un mod sănătos și treptat.

Citeste si:
Boala la care se expun românii care consumă îndulcitori. Numărul...
Boala la care se expun...

Persoanele care au grăsime marmorată în mușchii coapsei prezintă un risc cu 34% mai mare de a suferi de insuficiență cardiacă față de persoanele care nu au probleme cu grăsimea în acele zone. Grăsimea din jurul taliei este absolut normal, însă nu și dacă acestea este în exces și consistent. Grăsimea din jurul taliei poate fi un semn a riscului de diabet de tip II.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.