Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia folosește Ucraina ca un teren de testate pentru a ataca în viitor alte țări europene.

Zelenski consideră că Rusia folosește Ucraina ca teren de testare pentru viitoarele atacuri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că Rusia se folosește de Ucraina ca teren de testare pentru a ataca în viitor și alte țări. Liderul de la Kiev spune că rușii au început cu războiul gazelor și va încheia cu o invazie de mari proporții asupra mai multor teritorii.

"Rusia testează în Ucraina tot ceea ce poate fi folosit împotriva altor ţări europene”, a spus Zelenski în discursul său video de miercuri. "A început cu războiul gazelor şi a încheiat cu o invazie la scară largă, cu teroare de rachete şi oraşe ucrainene arse", potrivit news.ro.

Tot Zelenski afirmă că Ucraina este nevoită să obțină victorie în fața Rusiei deoarece de aceasta depinde securitatea altor țări din Europa. Practic, Ucraina este scutul care acum apără întreaga Europă de invazia forțelor armate ruse.

"Cu cât se întâmplă mai repede acest lucru, cu atât toate familiile europene, toate ţările europene vor experimenta mai puţine daune şi suferinţe".

Președintele Ucrainei a ținut să mulțumească încă o dată pentru lansatoare de rachete multiple HIMARS oferite de către SUA, la aproximativ cinci luni de la începutul războiului din Ucraina.

Zelenski a cerut insistent să i se livreze și sisteme de apărare aeriană pentru a lupta contra inamicilor ruși. Deja există acorduri cu parteneri internaţionali, însă luând în considerație atacurile ruseşti se impune "o viteză complet diferită şi este necesar un nivel diferit de protecţie", a mai spus Zelenski.

ONU și UE condamnă atacurile rusești din centrul Ucrainei

Secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a declarat „consternat" şi Uniunea Europeană a denunţat joi noi „atrocităţi" după ce atacurile ruseşti asupra oraşului Viniţa, centrul Ucrainei, au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane, un „act terorist deschis" pentru preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Această zi demonstrează încă o dată că Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist”, a afirmat liderul de la Kiev.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.