Armata rusă a atacat din nou Insula Șerpilor din Marea Neagră, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk.

Rușii au atacat din nou Insula Șerpilor

Forțele armate ruse au atacat din nou Insula Șerpilor din Marea Neagră. Atacul a avut loc la scurt timp după ce soldații ucraineni au anunțat că au arborat steagul Ucrainei pe insulă. Șeful de personal al preşedintelui ucrainean, Andrii Iermak, a făcut public joi un video pe canalul de Telegram unde trei militari ucraineni arborează un drapel ucrainean uriaş pe Insula Șerpilor

Agenţia de presă rusă Interfax, a citat Ministerul Apărării din Rusia, care a transmis că forțele armate ruse au lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, însă un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi agenția TASS, ctând Ministerul de Apărare.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost avariată destul de serios. Totodată, forțele armate ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa. Se pare că soldații ruși au atacat Insula Șerpilor și miercuri, având ca scop să doboare drapelul ucrainean.

Pe data de 30 iunie, Rusia a anunţat că în calitate de ''drept gest de bunăvoinţă'' își retrage trupele armate de pe Insula Șerpilor, care a fost atacată și luată sub stăpânire de soldații ruși în data de 24 februarie, în ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Autoritățile de la Kiev sunt de părere că Moscova nu a mai putut să îşi urmărească strategia în zonă după ce au pierdut mai multe nave de război.

Universitatea Pedagogică din Harkov a fost distrusă de un atac rusesc cu rachete

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Universitatea Pedagogică din orașul Harkov a fost distrusă miercuri de un atac rusesc cu rachete. Șeful de stat a mai spus că armele trimise de partenerii occidentali ai Kievului funcţionează „foarte puternic" şi a lăudat preciza lor. Clădirea principală, sălile de curs, muzeul universitar şi biblioteca ştiinţifică au fost lovite.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Acest lucru caracterizează invazia rusă cu o acurateţe de 100%. Când vine vorba de definiţia barbariei, acest atac se potriveşte cel mai bine" a spus şeful statului ucrainean.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.