Războiul se va încheia, cel mai probabil, anul următor, când trupele ucrainene vor ajunge la frontiera de stat a Ucrainei din 1991, recuperând teritoriile ocupate, este de părere șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, într-un interviu acordat luni publicației ucrainene RBC-Ukraina.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor, a apreciat șeful spionajului militar ucrainean

Primele rezultate ale punctului de cotitură în războiul declanşat de Rusia în Ucraina se vor vedea deja în luna august, a afirmat liderul Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR).

„Către sfârşitul anului, să zicem, intensitatea ostilităţilor se va reduce destul de mult. Dar acesta nu va fi încă sfârşitul, este important să înţelegeţi corect ceea ce spun”, a afirmat Budanov în interviul pentru RBC-Ukraina.

Budanov a mai spus că, în multe privințe, Ucraina depinde de suportul partenerilor săi, indicând că această asistență nu este încă suficientă pentru a elibera definitiv teritoriile ocupate de ruși.

Este imposibil de prezis cu exactitate când se va încheia războiul cu Federaţia Rusă, dar, potrivit celor mai optimiste previziuni, acest lucru s-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022, declarase anterior ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, citat de publicaţia locală Zerkalo nedeli.

Cele mai recente evenimente din Ucraina

Rusia a raportat luni preluarea sub controlul său total a regiunii Lugansk din estul Ucrainei, după ce trupele sale împreună cu separatiștii proruși au ocupat orașul Lisiceansk, continându-și ofensiva pentru cucerirea regiunii vecine Donețk, în vreme ce Kievul încearcă să încetinească avansul armatei ruse în estul Ucrianei.

După căderea orașului Lisiceansk, în prim-plan a venit Donbasului, bazin industrial în mare parte rusofon și controlat parțial de separatiștii propuși din 2014, armata rusă își concentrează eforturile pe înaintarea sa spre Sloviansk și Kramatorsk, orașe importante din Donețk, care duminică au fost supuse unor tiruri intense.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Macron și Scholz se coordonează în privința războiului din Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz și-au continuat „coordonarea privind răspunsul la războiul din Ucraina” în cursul unui dineu de lucru luni seară la Paris, conform unui comunicat al Palatului Eylsee. Cei doi lideri s-au întâlnit astfel la o săptămână după o cină privată, în data de 25 iunie, cu ocazia summitului G7 din Alpii Bavariei.

Totodată, s-au deplasat împreună cu premierul italian, Mario Draghi, la Kiev, pe 16 iunie, pentru a-și exprima sprijinul față de Ucraina și candidatura acestei țări la aderarea la Uniunea Europeană.

Cu ocazia acestui dineu din capitala Franței, cei doi lideri au trecut din nou în revistă „problemele majore de actualitate atât la nivel internațional, cât și european și bilateral”.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Aceștia urmau să discute despre independența UE în „domeniul energiei, apărării și materiilor prime strategice”, cât și despre situația din Sahel și următorul consiliu de miniștri franco-german.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.