El a spus că Rubijne şi Popasna din regiunea Lugansk sunt 'parţial' sub controlul Rusiei. Sunt lupte intense de săptămâni întregi. De asemenea, bombardamentele s-au înmulţit aici, a adăugat Haidai, potrivit Agerpres.
La începutul războiului, pe 24 februarie, separatiştii auto-proclamatei "Republici Populare Lugansk" controlau aproximativ 30% din regiune.
Se estimează că aproximativ 70.000 de locuitori au rămas în regiune, dintr-o populație de 350.000, înainte de război. Cei care au rămas stau în buncăre, pivnițe și adăposturi, în condiții extrem de grele. În Lugansk, sursele de apă au fost bombardate, iar electricitate nu mai există.
”Cei mai mulţi oameni au plecat cu propriul vehicul, cu autobuzele naţionale sau cu voluntarii. Nu avem idee când vor fi înfiinţate coridoarele umanitare, dar evacuăm în fiecare zi. Ideea este că Rusia încalcă întotdeauna acordurile. Bombardamentele, în ciuda orelor de linişte, continuă. Dacă duminică va fi convenită o încetare a focului cu ocazia Paştelui Ortodox, autorităţile vor folosi acest prilej cât mai mult posibil pentru evacuări şi livrări de ajutoare”, a mai spus Haidai.
![]()
Serhii Haidai: Este o situaţie foarte gravă aici
Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, spune că Ucraina poate învinge, dacă primește armele necesare. Situația din Lugansk rămâne, însă, foarte gravă.
”Este o situaţie foarte gravă aici. Întregul teritoriu Lugansk este bombardat. Nu există un oraş în siguranţă… Înţelegem că guvernul rus va merge mai departe şi va distruge totul în cale. Ceea ce facem este să încercăm să evacuăm câţi mai mulţi oameni posibil. (...) Ei (n.r. ruşii) mint tot timpul. Toată lumea ştie asta. Nimeni nu îi crede. Toată lumea ştie că un acord cu Rusia nu merită hârtia pe care este tipărit. Rusia este inamicul lumii întregi astăzi, nu doar al Ucrainei. Ambiţiile lor s-au răspândit mult mai departe de Ucraina”, a mai spus el, potrivit News.ro.
Citeste si:Volodimir Zelenski: Rușii nu vor să recunoască că sunt într-un...
![]()
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
H&M experimentează cu șorțuri care captează dioxidul de carbon
Sursa: green.start-up.ro
-
S-a lansat asigurarea ING Salary Protect
Sursa: futurebanking.ro
-
Idei pentru 1 iunie. Uite unde și cum poți petrece Ziua Copilului în București
Sursa: garbo.ro
-
Alina Rachieru, Pineberry: Mulți români caută și cumpără produse doar la preț...
Sursa: retail.ro
-
Încurajări emoționante de la Săndel Bălan pentru fiica sa! Ce mesaj i-a...
Sursa: kudika.ro
-
StepFWD lansează înscrierile pentru cohorta 2022 a pre-acceleratorului
Sursa: start-up.ro
-
Un român muncește 12 ani și jumătate pentru un apartament nou în Cluj. Iași,...
Sursa: wall-street.ro