Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus, noaptea trecută, 36 de drone lansate de Ucraina deasupra Mării Negre în largul Peninsulei Crimeea, a anunţat duminică dimineaţa Ministerul rus al Apărării.

Într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, ministerul nu a dezvăluit dacă au existat pagube sau victime în urma atacului. Reuters a menționat că nu a putut verifica aceste informații. În același timp, agenția britanică ade presă a comunicat despre un incident izbucnit la primele ore ale zilei de duminică la rafinăria de petrol Afipski din regiunea Krasnodar (sudul Rusiei), despre care autorităţile locale au declarat că a fost stins cu promtitudine, conform Agerpres.

Potrivit unor informaţii difuzate pe reţelele sociale, explozii puternice ar fi zguduit rafinăria. „Nu au existat victime, nicio infrastructură nu a fost avariată şi nu există nicio ameninţare pentru întreprindere sau pentru rezidenţii aşezărilor din apropiere”, a declarat autoritatea de administrare a situaţiilor de urgenţă din regiunea Krasnodar, situată pe coasta Mării Negre. Pentru moment, autorităţile ruse nu au oferit niciun fel de informaţii despre cauzele care au stat la originea acestui incendiu.

Două canale Telegram - Baza şi Shot - care dispun de o seamă de surse în serviciile de securitate ruse - au transmis că incendiul de la rafinărie, situată la aproximativ 80 de kilometri de portul Novorossiisk de la Marea Neagră - una dintre cele mai importante căi pentru exportul de petrol din Rusia- ar fi izbucnit în urma unui atac cu drone.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2023 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.