Ţările din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord îşi amintesc de propriile lor experienţe cu armata rusă, în contextul actualului război din Ucraina, potrivit secretarului de stat american Antony Blinken, informează joi dpa.

Antony Blinken a spus că Orientul Mijlociu și Africa de Nord au trecut prin experiențe cu armata rusă

„În Siria şi Libia, armata rusă şi forţele paramilitare au exploatat conflictele în avantajul Moscovei", a spus Blinken miercuri, din capitala Algeriei. De aceea, oamenii din regiune pot empatiza cu suferinţele ucrainenilor, a adăugat el.

În războiul civil din Siria, Rusia este cel mai important aliat al preşedintelui Bashar al-Assad. Cu ajutorul Rusiei, trupele guvernului sirian au recucerit importante zone în acest conflict, care durează din 2011.

De asemenea, există informaţii conform cărora "mercenari" au fost desfăşuraţi în Libia, scena unui sângeros război civil. Moscova a negat întotdeauna că ar fi implicată direct în conflictul din Libia.

Blinken întreprinde în prezent un turneu în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. În Algeria, el a avut o întrevedere cu preşedintele Abdelmadjid Tebboune, iar înainte de aceasta, în Maroc, cu prinţul moştenitor al Abu Dhabi şi liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Zayed bin Sultan al Nahyan.

„Acum, mulţi oameni din regiune simt durerea invaziei ruse în alt fel. Nave cu grâne nu pot ieşi din porturile Mării Negre pentru că sunt blocate de agresiunea Rusiei. Şi atunci preţul la alimente creşte, la fel ca şi numărul celor care suferă de foame", a subliniat Blinken.

Potrivit estimărilor Naţiunilor Unite, milioane de oameni vor ajunge până anul viitor să fie malnutriţi din cauza războiului din Ucraina. Tăieri importante din exporturile de grâne din Ucraina şi Rusia vor lovi cel mai tare Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. AGERPRES.

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.