Negocierile ruso-ucrainene continuă vineri, în format online, a anunțat șeful negociatorilor din partea Ucrainei, David Arahamia, într-un mesaj publicat pe Telegram.

Kiev: Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă vineri, în format online

La cele mai recente tratative, purtate în Turcia, Ucraina a propus din nou o întâlnire a președinților celor două țări aflate în conflict, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, a menționat Arahamia. Kievul insistă că o astfel de întrevedere nu poate avea loc nici în Rusia, nici în Belarus. Delegația rusă a răspuns că înaintea oricărei întruniri de vârf trebuie ajuns la un proiect de acord acceptat de ambele părți.

Șeful negociatorilor din partea Ucrainei a salutat prezența la runda de dialog de marți, de la Istanbul, a lui Roman Abramovici. El a apreciat că oligarhul rus a jucat un rol pozitiv, oferind „un canal de comunicare neoficial”, care a permis discuții cu un limbaj normal, nu diplomatic.

Conform oficialului de la Kiev, „miliardarul rus încearcă să fie neutru”, „deși noi nu îl considerăm o parte neutră”. „Putem spune însă că este cu siguranță mai neutru decât partea oficială de la negocieri”, a completat conducătorul delegației ucrainene.

Zelenski, despre reducerea anunțată a dispozitivului rus

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că nu crede în promisiunile Rusiei de a-și reduce activitatea militară și că armata sa se pregătește pentru noi lupte.

„Nu credem pe nimeni, nicio frază frumoasă", a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video adresat naţiunii, adăugând că forţele ruse se regrupează pentru a ataca regiunea Donbas.

„Nu vom ceda nimic. Vom lupta pentru fiecare metru din teritoriul nostru", a spus el.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Franța nu vede „niciun progres” în tratative

Franța nu vede „niciun progres” în negocierile dintre Rusia și Ucraina și nicio „noutate” în situația din Ucraina după anunțurile ruse de reducere a activității militare în jurul capitalei Kiev și în nordul Ucrainei, a transmis miercuri seară șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian.

„Rusia continuă. Deocamdată, din câte ştiu, nu există nici progres, nici noutate", a declarat Jean-Yves Le Drian la postul de informaţii non-stop France 24.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.