Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat miercuri că nu crede în promisiunile Rusiei de a-și reduce activitatea militară și că armata sa se pregătește pentru noi lupte în estul teritoriului.

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre reducerea anunțată a dispozitivului rus

„Nu credem pe nimeni, nicio frază frumoasă", a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video adresat naţiunii, adăugând că forţele ruse se regrupează pentru a ataca regiunea Donbas.

„Nu vom ceda nimic. Vom lupta pentru fiecare metru din teritoriul nostru", a spus el.

Parisul nu vede niciun progres în negocierile ruso-ucrainene

Franța nu vede „niciun progres” în negocierile dintre Rusia și Ucraina și nicio „noutate” în situația din Ucraina după anunțurile ruse de reducere a activității militare în jurul capitalei Kiev și în nordul Ucrainei, a transmis miercuri seară șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian.

„Războiul continuă. Deocamdată, din câte ştiu, nu există nici progres, nici noutate", a declarat Jean-Yves Le Drian la postul de informaţii non-stop France 24.

„Încrederea sunt acţiunile (...), deocamdată, nu sunt acolo", a spus el, menţionând că bombardamentele ruse au continuat asupra Kievului şi că preşedintele rus Vladimir Putin încă nu a acceptat un armistiţiu, mai ales în oraşul asediat Mariupol (sud).

Cât despre tratativele dintre cele două țări care au avut loc marți la Istanbul, oficialul a spus „deocamdată nimic nu a avut avans pe niciun subiect”. În schimb, șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a raportat „discuții substanțiale” și a salutat propunerile „clare” ale Ucrainei pentru un acord. Viceministrul rus al apărării, Aleksandr Fomin, a mai spus că Moscova „își va reduce radical activitatea militară în direcția Kiev și Cernigău”.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Este posibil ca, având în vedere dificultăţile pe care le are armata rusă în Ucraina, planurile să fie reevaluate, dar este posibil şi ca această perioadă în care se anunţă discuţii mai aprofundate să fie folosită de Rusia pentru a-şi reconstitui forţele", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

La rândul său, Ucraina a acceptat principiul neutralității sale cu condiția de a obține un „acord internațional” pentru a-i garanta securitatea, la care să fie semnatare mai multe țări care să acționeze ca garanți, cum ar fi SUA, China, Franța și Marea Britanie, membri NATO.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.