Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că semnalele din discuțiile ruso-ucrainene de marți, din Turcia, sunt „pozitive”, dar Ucraina nu „intenționează să-și relaxeze” eforturile militare și nici nu poate „uita exploziile sau obuzele ruse”.

Volodimir Zelenski a vorbit despre negocierile ruso-ucrainene

„Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu ne fac să uităm exploziile sau obuzele ruse”, a declarat el într-un mesaj video pe Telegram.

Dar „nu vedem niciun motiv să credem cuvintele rostite de diverşii reprezentanţi ai unui stat (n.r. Rusia) care continuă să lupte cu intenţia de a ne distruge”, a temperat imediat Volodimir Zelenski.

„Situaţia nu a devenit mai uşoară, amploarea provocărilor nu s-a diminuat, armata rusă are încă un potenţial important pentru a continua atacurile împotriva statului nostru”, a adăugat el.

În acest context, „nu este de aşteptat ca negocierile (n.r. între Kiev şi Moscova) să conducă la ridicarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Această problemă poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a terminat şi ne-am recuperat ceea ce este al nostru”, a avertizat preşedintele ucrainean.

După trei ore de discuţii la Istanbul, şeful delegaţiei ruse şi reprezentant al Kremlinului, Vladimir Medinski, a raportat „discuţii substanţiale” şi a asigurat că propunerile „clare” ale Kievului pentru un acord vor fi „studiate în scurt timp şi prezentate preşedintelui” Vladimir Putin.

Veștile sunt întâmpinate cu circumspecție de șefii europeni, care spun, de asemenea, că vor să judece Rusia mai mult după acțiunile sale decât după aceste cuvinte.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.