Serviciul de Informaţii al Armatei ucrainene a anunțat că a publicat o listă cu peste 600 de agenţi FSB despre care susţin că ar activa pe tot teritoriul Europei. Autoritățile din Kiev au piratat serverele FSB și astfel au făcut rost de aceste date. 

Serviciul de Informații al Armatei Ucrainene a făcut publică o listă cu peste 600 de spioni FSB infiltrați în Europa

Conform ucrainenilor, pe listă se regăsesc numele a 620 de spioni FSB infiltrați în toate țările europene. Ei au piratat serverele FSB și așa au făcut rost de aceste date. Ucrainenii adaugă faptul că cei 620 sunt doar cei înregistrați la sediul central al celui mai puternic serviciu de informații al Rusiei.

Documentul, pe lângă numele agenților ruși, data, locul de naștere, numărul pașaportului, data la care actul a fost eliberat, autoritatea care l-a eliberat și adresa agentului, conține și datele cardurilor, cartelelor SIM utilizate și numerele de înmatriculare ale autoturismelor folosite.

Lista este AICI.

Serviciul Federal de Securitate, succesor al KGB-ului

Serviciul Federal de Securitate (ФСБ - Федера́льная слу́жба безопа́сности Росси́йской Федера́ции; transliterat Federalnaia slujba bezopasnosti Rossiiskoi Federații, prescurtat FSB) este serviciul secret al Federației Ruse, succesor al KGB-ului, înființat oficial în 1995, cu sediul central se la Moscova.

FSK a fost redenumit și reorganizat în Serviciul Federal de Securitate (FSB) prin Legea federală „Despre Serviciul Federal de Securitate” (titlul legii modificat în iunie 2003 [7]) semnat de președinte pe 3 aprilie 1995. Reformele sale au fost rotunjite prin Decretul nr. 633, semnat de Boris Elțin în 23 iunie 1995.

Citeste si:
Zanni, refuzat de mai multe vedete din România. Iuliana Beregoi se...
Zanni, refuzat de mai multe...

Actul a făcut ca sarcinile FSB să fie mai specifice, oferind FSB drepturi substanțiale pentru desfășurarea activității criptografice și descriind puterile directorului FSB. Numărul de directori adjuncți a crescut la 8: 2 primi deputați, 5 deputați responsabili cu departamentele și direcțiile și 1 director adjunct care conduce Direcția regională Moscova și Moscova.

Elțin l-a numit, în anul 1998, pe Vladimir Putin, veteran al KGB, în fruntea FSB. Președintele rus era reticent în a prelua conducerea, dar, odată numit, a făcut o reorganizare puternică, care a inclus destituirea majorității membrilor personalului de conducere al FSB. Liderul de la Kremlin l-a numit pe Nikolai Patrushev ca șef al FSB în 1999.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.