Netflix a fost dat în judecată de către fii lui Vincenzo Muccioli, fondatorul comunităţii San Patrignano, în urma difuzării miniseriei, „San Patrignano: Păcatele salvatorului", despre un centru dedicat dezintoxicării persoanelor dependente

Acest serial documentar descrie douăzeci de ani din existenţă a celei mai mari comunităţi de dezintoxicare pentru persoane dependente din Europa, de la întemeierea sa de către carismaticul Vincenzo Muccioli din 1978 şi până în 1995.

Însă, potrivit lui Andrea Giacomo Muccioli, serialul prezentat de Netflix face o reconstituire distorsionată a istoriei acestei comunităţi şi fondatorului său, prezentat ca „violent şi misogin" au explicat cei doi fraţi ziarului Corriere Romagna.

Fraţii Muccioli, care au depus o plângere la procuratură, au acuzat Netflix că serialul face aluzii „neadevărate şi prin urmare defăimătoare", cu privire la tatăl lor, precum presupusa lui moarte de SIDA sau că ar fi fost homosexual.

Sunt vizaţi de această plângere producătorii, autorii şi realizatoarea documentarului, Cosima Spender.

Comunitatea San Patrignano, înfiinţată în 1978 şi situată în municipiul Coriano (Emilia-Romagna), a fost înconjurată de polemici din cauza metodelor folosite, considerate degradante pentru cei internaţi, şi inclusiv un caz de omucidere la sfârşitul anilor 80.

Mai mulţi pacienţi internaţi acolo au acuzat comunitatea că îi legau cu lanţuri pentru a depăşi perioada de abstinenţă provocată de dependenţă, un caz pentru care Muccioli a fost condamnat la 20 de luni de închisoare şi ulterior a fost achitat.

Serialul documentar, difuzat în cinci episoade, include interviuri cu cei care au fost internaţi la acest centru de dezintoxicare şi cu unul dintre fiii fondatorului, Andrea Muccioli, care i-a acuzat pe realizatori că nu a fost tratat cu obiectivitate.

Acest serial documentar în cinci episoade a fost creat cu ajutorul a 25 de participanţi, 180 de ore de interviuri şi imagini preluate din 51 de arhive diferite, cu scopul de a reconstitui povestea într-o manieră care să reflecte cât mai fidel realitatea. Este primul serial documentar original Netflix italian şi a avut premiera internaţională la 30 decembrie 2020, informează AGERPRES.

Citeste si:
Netflix introduce suprataxe pentru partajarea parolelor din 2023
Netflix introduce suprataxe...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.