Persoanele pesimiste au un risc crescut de a suferi de boli coronariene, potrivit unui nou studiu, relateaza canalul public finlandez YLE.

Conform studiului realizat de Universitatea Tampere din Finlanda, pesimismul poate contribui semnificativ la dezvoltarea de boli coronariene.

In cadrul studiului au fost monitorizati 3.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 52 si 76 de ani timp de 10 ani.

Astfel, barbatii pesimisti au prezentat un risc de patru ori mai mare de a dezvolta boli de inima in comparatie cu participantii considerati cel mai putin pesimisti. Cele mai pesimiste persoane din cadrul studiului au prezentat de asemenea un risc de doua ori mai ridicat de a muri din cauza unei boli coronariene.

"Se pare ca pesimismul singur este un factor de risc pentru dezvoltarea de boli coronariene, chiar si atunci cand se ia in calcul stilul de viata, colesterolul si nivelul de zahar din sange", a declarat Mikko Pankalainen, care a prezentat vineri o disertatie pe aceasta tema la Universitatea din Tampere.

Pankalainen a declarat ca pesimistii se asteapta sa li se intample mai multe lucruri rele decat bune. Presupunerea celor mai grave lucruri in fiecare situatie creste, de asemenea, nivelul de inflamatie in organism, a constatat studiul.

Nici un optimist exagerat nu a imbunatatit rezultatele in materie de sanatate

"Oamenii au atat trasaturi optimiste, cat si pesimiste. Optimismul singur nu este benefic. Acest studiu a aratat ca a nu fi prea pesimist este principalul beneficiu pentru sanatate", a explicat el.

Pesimismul se dezvolta in copilarie si adolescenta, devenind parte a naturii unei persoane, scrie Agerpres.

"Problemele financiare si circumstantele dificile din familie experimentate in copilarie pot cauza pesimism", a mai spus el.

Comunitatea stiintifica a facut anterior legatura intre depresie si o probabilitate mai mare de a dezvolta boli coronariene.

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.