O adolescenta malaeziana care a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram, prin care tanara si-a intrebat admiratorii ("fallowers") daca ar trebui sa traiasca sau sa isi puna capat zilelor, s-a sinucis dupa ce a vazut ca majoritatea acestora au votat in favoarea mortii sale, informeaza AFP.

Davia Emelia, adolescenta in varsta de 16 ani, locuia in Kuching, o localitate din statul malaezian Sarawak. "Ea a murit brusc, dupa ce a publicat acel sondaj pe reteaua de socializare luni", a declarat politia nationala, citata de mass-media locale.

"E foarte important, ajutati-ma sa aleg intre D/L", a scris tanara pe contul ei, potrivit site-ului de informatii Astro Awani, in contextul in care literele "D" si "L" se refereau din cate se pare la cuvintele "moarte" ("death", in engleza - n.r.) si "viata" ("life").

69% dintre internauti au votat pentru moarte, iar 31% pentru viata, potrivit Politiei malaeziene.

Sinuciderea a declansat numeroase reactii in Malaezia

Deputatul Ramkarpal Singh a cerut deschiderea unei anchete "pentru a evita alte abuzuri pe retelele de socializare in circumstante asemanatoare pe viitor".

Ministrul pentru Tineret si Sport, Syed Saddiq, s-a declarat ingrijorat pentru sanatatea mintala a tinerilor din Malaezia. "Este o problema nationala, care trebuie sa fie tratata cu seriozitate", a adaugat el.

Ching Yee Wong, directorul departamentului de Comunicare al retelei Instagram pentru regiunea Asia-Pacific, a transmis condoleante familiei indoliate.

Ea a recunoscut ca aceasta retea de socializare, detinuta de compania Facebook, "are importanta responsabilitate de a se asigura ca oamenii care folosesc Instagram se simt in siguranta si sprijiniti". Ching Yee Wong i-a indemnat pe utilizatori "sa foloseasca instrumentele de semnalare si sa contacteze serviciile de urgente daca vad ca siguranta unei persoane este in pericol".

Acest caz aminteste de polemica provocata de moartea lui Molly Russell, o adolescenta din Marea Britanie care s-a sinucis in 2017 la varsta de 14 ani dupa ce a vizionat pe Instagram continuturi legate de automutilare si sinucidere.

Citeste si:
Violeta Bănică trăiește fiorii dragostei. Cine este iubitul...
Violeta Bănică trăiește...

Polemica din 2017 a suscitat o ampla dezbatere despre utilizarea retelelor de socializare de catre copii si despre reglementarea continuturilor online, scrie Agerpres.

In februarie, Instagram, care interzice deja orice continut ce incurajeaza sau promoveaza sinuciderea si automutilarea, a decis sa interzica fotografiile care arata rani autoprovocate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.