Facebook a incalcat noua lege privind securitatea cibernetica a Vietnamului permitandu-le utilizatorilor sa posteze comentarii antiguvernamentale pe platforma, relateaza miercuri presa de stat, la cateva zile dupa ce legislatia controversata a intrat in vigoare in tara comunista, relateaza Reuters.

In pofida reformelor economice si a deschiderii tot mai mari catre schimbarea sociala, Partidul comunist vietnamez mentine cenzura presei si nu tolereaza exprimarea nemultumirilor.

"Facebook nu ar fi raspuns unei solicitari de a inlatura paginile care provocau activitati impotriva statului", a relatat agentia de stiri oficiala vietnameza VNA, citand Ministerul Informatiei si al Comunicarii, potrivit Agerpres.

"Avem un proces clar pentru guverne pentru raportarea continutului ilegal si analizam toate aceste cereri in raport cu conditiile de utilizare si legea locala", a precizat o purtatoare de cuvant a Facebook intr-un comunicat. Ea nu a furnizat detalii suplimentare.

Ministerul a mai informat si ca Facebook a mai permis si unor conturi personale sa posteze continut "calomnios", sa exprime un sentiment antiguvernamental si sa defaimeze indivizi si organizatii, a adaugat agentia.

"S-a ajuns la concluzia ca acest continut incalca grav legea vietnameza privind securitatea cibernetica" si reglementarile guvernului privind managementul, furnizarea si utilizarea serviciilor de internet, a mai precizat ministerul, potrivit agentiei.

Companiile tehnologice si grupurile de aparare a drepturilor omului au afirmat anterior ca legea privind securitatea cibernetica, care se aplica de la 1 ianuarie si care prevede obligatia ca firmele sa infiinteze birouri locale si sa stocheze datele la nivel local, ar putea submina dezvoltarea si sufoca inovarea in Vietnam.

Oficialii companiei si-au exprimat in privat preocuparile ca noua lege ar putea face sa fie mai usor pentru autoritati sa confiste datele clientilor si sa-i expuna arestarilor pe angajatii locali.

Facebook a refuzat sa furnizeze informatii privind "conturile frauduloase" agentiilor de securitate vietnameze

De asemenea, Ministerul Informatiei ia in calcul taxarea Facebook pentru veniturile din reclama de pe platforma de socializare.
Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

VNA citeaza o companie de cercetare a pietei care afirma ca 235 de milioane de euro au fost cheltuite in Vietnam pentru reclama pe Facebook in 2018, precizand ca Facebook isi ignora obligatiile fiscale din Grecia.

In noiembrie, Vietnamul a anuntat ca vrea ca jumatate din utilizatorii de social media sa activeze pe retele sociale interne pana in 2020 si intentioneaza sa previna "informatiile toxice" de pe Facebook si Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.