O duba a intrat in multime, in cartierul turistic Las Ramblas, la Barcelona, iar mai multe persoane si-au pierdut viata sau au fost ranite, a anuntat politia spaniola. 
Update 18 august - Bilantul a crescut la 14 morti, au anuntat serviciile de urgenta. Citeste mai multe aici.

Update 00:00- Un nou bilant indica 13 morti si 100 de raniti.

Update 23:50- Cetateanul roman a fost spitalizat, iar potrivit informatiilor disponibile la acest moment, starea sa este stabila, anunta MAE.

Update 23:15-
Un roman in varsta de 35 de ani care era in vacanta se afla printre cei 80 de raniti. Autoritatile fac apel la oameni sa nu iasa din case.

Update 22:41
- Doua persoane arestate in legatura cu atentatul de la Barcelona, anunta premierul regiunii Catalonia, revizuind bilantul la 12 morti si peste 80 de raniti. Unul dintre atacatori a fost ucis.

Atacul a fost revendicat de ISIS.

Citeste si: Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul terorist din Barcelona

Update 21:42- Cel putin 13 persoane au fost ucise in atentatul cu o duba la Barcelona, iar alte peste 50 au fost ranite, a anuntat Joaquim Forn, ministrul catalan de Interne.


Update 21:17-
Un al doilea atac ar fi avut loc la Barcelona, un autovehicul intrand intr-un grup de politisti, insa aceasta informatie nu a fost confirmata de autoritati.

Citeste si: Reactiile liderilor internationali dupa atacul terorist din Barcelona

Update 21:16-
Un suspect in atentatul cu o duba, la Barcelona, a fost arestat, potrivit postului public spaniol de televiziune RTVE, relateaza The Associated Press. Politia nu a confirmat aceasta arestare.

Update 20:22- ”Confirmam atacul terorist. Protocolul in cazul atacurilor teroriste a fost activat”, a anuntat politia catalana.

Update 20:04- Consulatul General al Romaniei la Barcelona are in atentie incidentul produs in zona La Rambla si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru a verifica daca printre victime se inregistreaza si cetateni romani. Momentan nu exista indicii in acest sens, anunta MAE. De asemenea, la nivelul Ambasadei Romaniei la Madrid a fost instituita o celula de criza.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Update 20:07- Bilantul victimelor a crescut la 13 morti, noteaza Reuters, in timp ce El Pais sustine ca ar fi vorba despre 10 morti. Autoritatile, insa, sustin ca ar fi vorba despre un mort si 32 de raniti, dintre care 10 in stare grava.

Update 19:53- Politia din Barcelona considera atacul drept un atac terorist, potrivit ziarului El Pais, scrie The Associated Press. El Pais, citand surse pe care nu le identifica, scrie ca autorii s-au blocat intr-un bar din apropiere.

Update 19:45- Cel putin 2 persoane au murit si aproximativ 20 de persoane au fost ranite dupa ce o furgoneta a intrat in multime in cartierul Las Rambla din Barcelona, a declarat consulul Romaniei in Spania, care a precizat ca este posibil sa existe si o persoana decedata.

”O persoana ar fi coborat dintr-o furgoneta, sunt informatii foarte putine la acest moment, pentru ca zona este inchisa. Este instituita o celula de criza. Numarul ranitilor ar fi in jur de 20, e singura informatie transmisa de Centrul pentru Situatii de Urgenta din Barcelona, si o posibila persoana decedata”, a declarat la Digi 24 Manuel Plesa, consulul Romaniei in Spania.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Update 19:08 Doi barbati inarmati au intrat intr-un restaurant, la Barcelona, dupa ce o duba a intrat in multime, joi, potrivit presei locale

Politia a precizat ca este vorba despre o duba de culoarea alba, noteaza News.ro.


Fortele de ordine au precizat intr-un mesaj postat pe Twitter ca este posibil ca mai multe persoana sa fi fost ranite.

Potrivit ziarului El Pais, mai multe persoane zaceau pe jos.

Politia a blocat circulatia rutiera pe strada respectiva, iar magazinele au fost inchise.

Fortele de ordine au anuntat un ”accident masiv”, iar serviciile de urgenta au indemnat populatia sa stea departe de zona, in jurul Plaça Catalunya.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Potrivit unor informatii de la fata locului, oameni s-au retras in magazine si cafenele situate in apropiere.

Serviciile de urgenta au cerut inchiderea metroului local si garilor.

Marc Esparcia, in varsta de 20 de ani, un student la Barcelona, a declarat pentru BBC ca ”s-a auzit un zgomot puternic, iar toata lumea a fugit sa se adaposteasca. Erau multi oameni, multe familii (la fata locului). Aceasta este unul dintre cele mai vizitate locuri la Barcelona”.

”Cred ca mai multe persoane au fost lovite. A fost oribil, a fost panica. teribil”, a spus el.

Tanarul a declarat ca s-a adapostit intr-o cafenea Starbucks.

Intr-o fotografie difuzata de radiodifuzorul public RTVE, trei persoane zaceau pe jos, pe strada, joi dupa-amiaza, si pareau sa fie ajutate de politisti si alte persoane, potrivit AP.

Un elicopter survola zona.

Citeste si:
Atacuri cu rachete asupra Israelului. Țara a intrat în „stare de...
Atacuri cu rachete din Fâșia...

Las Ramblas, o strada de tarabe si magazine care traverseaza centrul Barcelonei, este una dintre destinatiile turistice cele mai frecventate.

Oamenii merg pe jos, pe o portiune larga in mijlocul strazii, iar masini pot circula in ambele sensuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.