Informatia potrivit careia Departamentul de Stat american a aprobat posibila vanzare catre Romania a unor sisteme militare Patriot, a facut inconjurul lumii. 

"Rusia nu va fi fericita: Departamentul de Stat aproba vanzarea de sisteme antiracheta catre Romania", titreaza Newsweek, citat de ziare.com.

Sputnik News anunta ca "Statele Unite aproba vanzarea de sisteme de aparare aeriana in valoare de 3,9 miliarde de dolari catre Romania", publicatia care apartine Guvernului rus nefacand comentarii suplimentare pe marginea acestui subiect.

"Achizitia este un semn in plus ca Bucurestiul este ingrijorat in legatura cu rolul Kremlinului in zona Marii Negre"
, scrie si Deutsche Welle. Sursa pune accent pe faptul ca oficialii de la Bucuresti iau in considerare faptul ca Peninsula Crimeea se afla la cateva sute de kilometri distanta, iar Romania este vecina cu Serbia, tara ce si-a manifestat apropierea de Kremlin prin achizitionarea avionelor de lupta si sistemelor antiracheta din Rusia.

The Hill si Press Tv si-au manifestat interesul fata de acest subiect: "aceasta vanzare va atrage probabil furia Rusiei, care sustine ca sistemele antiracheta din Europa de Est sunt 'un mare pericol'", noteaza The Hill, in timp ce Press Tv aminteste ca "Rusia si-a exprimat ingrijorarile privind gazduirea de catre Romania a unui scut american antiracheta, numindu-l o amenintare pentru securitatea ruseasca".

Pe langa baterii de rachete, sisteme de ghidare si statii de lansare, in solicitarea Guvernului sunt incluse si echipamente de comunicatii, instrumente de testare, echipamente de suport, generatoare, publicatii si documentatie tehnica. La ele se adauga echipamentul de antrenament, piesele de rezerva, reparatiile, pregatirea personalului, serviciile de suport logistic, integrarea si verificarea sistemelor, dar si alte elemente conexe de logistica si suport.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Sistemul de rachete Patriot este considerat cel mai performant din lume si se afla in dotarea armatelor a 13 tari, 5 din Europa si 7 din Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.