MAE informeaza, sambata dupa-amiaza, ca in Munchen situatia a revenit la normal si nu mai sunt restrictii de circulatie, insa le recomanda in continuare cetatenilor romani care se deplaseaza in landul bavarez sa ramana extrem de precauti si vigilenti.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc sau tranziteaza landul Bavaria din Republica Federala Germania ca, dupa atentatul produsvineri in Centrul Comercial Olympia din zona de est a metropolei Munchen, soldat cu morti si raniti, situatia a revenit la normal si nu mai sunt restrictii de circulatie, informeaza NEWS.ro.

”Avand in vedere evenimentele petrecute in ultima perioada in landul bavarez, se recomanda cetatenilor romani sa respecte indicatiile si avertismentele emise de autoritatile locale, sa se informeze, in timp real, cu privire la evolutia situatiei si de a ramane extrem de precauti si vigilenti, pe durata deplasarilor prin locurile aglomerate”, precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Sambata dimineata, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca printre victimele atacului de la Munchen nu se afla cetateni romani.

Pentru acordarea asistentei consulare si preluarea solicitarilor cetatenilor romani, au fost puse la dispozitia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe) si telefonul de urgenta al oficiului consular +49 1602087789.

Un tanar german de origine iraniana, in varsta de 18 ani, a deschis focul, vineri seara, intr-un centru comercial din Munchen, unde a ucis noua persoane, dupa care s-a sinucis. De asemenea, alti 16 oameni au fost raniti.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.