Kremlinul a negat cu fermitate informatia potrivit careia presedintele Vladimir Putin l-a contactat telefonic pe Elton John, care declarase anterior ca isi doreste sa discute cu politicianul rus despre drepturile persoanelor gay din tara acestuia.

Elton John a declarat, weekendul trecut, ca isi doreste foarte mult sa stea de vorba cu presedintele Putin despre punctul de vedere "ridicol" pe care politicianul rus il are fata de aceasta chestiune. Ulterior, muzicianul britanic a publicat pe contul sau de pe reteaua de socializare Instagram un mesaj in care ii multumea presedintelui Putin pentru faptul ca "l-a contactat" printr-o conversatie telefonica.

Insa un purtator de cuvant de la Kremlin a spus ca nicio conversatie intre cei doi nu a avut loc si a lasat sa se inteleaga faptul ca acea conversatie telefonica ar fi putut sa fie o farsa. In mesajul sau de pe Instagram, Elton John spunea: "Abia astept sa ne intalnim fata in fata si sa discutam despre dreptul la egalitate al comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, n.r.) din Rusia".

Biroul de presa al artistului a afirmat faptul ca cei doi barbati au discutat unul cu celalalt. Insa Dmitri Peskov, purtator de cuvant al Kremlinului, a declarat ca informatiile legate de acea conversatie "sunt neadevarate". "Nu stiu cine a vorbit cu Elton John, insa presedintele Putin nu a vorbit cu el", a spus Peskov.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar presedintele Putin nu a vorbit cu Elton John si, cel mai important, nu am primit nicio propunere de intalnire. Daca presedintele ar primi un astfel de semnal de la Elton John... presedintele a fost intotdeauna deschis in privinta discutiilor despre orice... probleme legate de drepturile omului, despre orice chestiune. Este intotdeauna gata sa clarifice situatia reala", a adaugat acelasi purtator de cuvant.

Rusia a fost aspru criticata pe plan international din cauza legilor sale impotriva homosexualitatii, inclusiv pentru o lege din 2013 ce trimite la inchisoare orice persoana care furnizeaza informatii despre homosexualitate unei persoane care nu a implinit inca varsta de 18 ani. Un raport al organizatiei Human Rights Watch, publicat anul trecut, a dezvaluit faptul ca Rusia nu a reusit sa previna si sa condamne actele de violenta homofoba, care s-au multiplicat odata cu cresterea numarului de agresiuni comise asupra minoritatilor.

Citeste si:
Gheboasă a pornit de jos. Ce făcea pentru 84 de lei pe zi, pe...
Gheboasă a pornit de jos. Ce...

Sambata, artistul a dezvaluit intr-un interviu pentru BBC ca isi doreste sa se intalneasca cu Vladimir Putin pentru a discuta despre aceasta chestiune controversata: "Mi-ar placea sa il intalnesc. Mi-ar placea sa stau de vorba cu el. Cel putin, daca l-as intalni, as putea sa ii spun: «Hai sa bem o ceasca de ceai si sa vorbim despre asta». Poate ca el ar rade in spatele meu, poate ca va crede ca sunt complet idiot, dar, cel putin, as avea constiinta curata si as spune ca macar am incercat".

Cantaretul britanic, homosexual declarat, a incercat fara succes sa obtina o intrevedere cu Putin in timp ce se afla in Rusia, in noiembrie 2014, la un an dupa ce sfidat protestele din aceasta tara si a sustinut doua concerte in 2013, intr-o perioada agitata in istoria acestui stat, dupa adoptarea unor legi controversate, care interzic "propaganda homosexuala" in randul minorilor.

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...

In timpul concertului pe care l-a sustinut in 2014 la Sankt Petersburg, artistul britanic a criticat aceste legi si a facut in fata fanilor urmatoarea declaratie: "Desi sunt gay, am simtit intotdeauna ca sunt bine primit aici, in Rusia. Daca nu as fi sincer in legatura cu ceea ce sunt, nu as putea sa compun aceste cantece. Ele nu inseamna propaganda gay. Ele reprezinta felul in care eu exprim viata. Daca incepem sa pedepsim oamenii pentru asa ceva, atunci lumea isi va pierde umanitatea".

Elton John s-a declarat bisexual in 1976, la inceputul carierei sale, intr-o perioada in care astfel de recunoasteri ale orientarii sexuale erau rare. In 1984, cantaretul s-a casatorit cu o femeie, dar a divortat patru ani mai tarziu. Ulterior si-a facut publica homosexualitatea si a devenit un aparator al drepturilor homosexualilor si un luptator contra SIDA.

Citeste si:
Scurgeri de gaz din Nord Stream. Reacția Kremlinului: „Este stupid...
Scurgeri de gaz din Nord...

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll.

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.