Personalitati politice si jurnalisti libanezi ostili regimului sirian si aliatului sau din Liban, miscarea siita Hezbollah, au primit in ultimele zile amenintari cu moartea, a anuntat, duminica, agentia oficiala libaneza ANI, citata de AFP.

Aceste amenintari intervin in mai putin de doua saptamani de la un atentat, la Beirut, care s-a soldat cu moartea a opt persoane, inclusiv a fostului ministru de Finante si membru al Coalitiei 14 Martie (antisiriene), Mohammad Chatah, transmite MEDIAFAX.

Potrivit ANI, Sethrida Geagea, o deputata, membra a Coalitiei 14 Martie si sotie a liderului partidului Fortele Libaneze, Samir Geagea, a primit mai multe amenintari.

"La ora 17.00 (17.00, ora Romaniei), pe 4 ianuarie, Sethrida Geagea a inceput sa primeasca apeluri de la mai multe numere", anunta ANI, citand un comunicat al serviciului de presa al deputatei.

Potrivit acestui comunicat, colegi de-ai sai au raspuns si au auzit "amenintari la viata sa, insulte si obscenitati". Apelurile au continuat duminica dimineata, precizeaza ANI.

Aceste amenintari au fost semnalate la serviciile de securitate, care "vor lua masurile necesare" pentru identificarea persoanelor care au sunat-o pe Sethrida Geagea, potrivit aceleiasi surse.

Si alte personalitati au primit amenintari similare, potrivit comunicatului, printre care fostul ministru de Interne Ahmad Fatfat, prezentatorul de televiziune Nadim Koteich si jurnalista May Chidiac, care deja a supravietuit unei tentative de asasinat. Personalitatile amenintate se opun presedintelui sirian Bashar al-Assad si miscarii siite libaneze Hezbollah.

Potrivit unor informatii aparute in presa, politicianul Khaled Daher, un critic virulent al regimului sirian, a primit de asemenea amenintari cu moartea.

Atentatul care a avut loc la 27 decembrie si in care a murit Chatah este ultimul dintr-o serie de asasinate care s-au soldat cu moartea a noua personalitati contestatare ale regimului de la Damasc, printre care fostul premier Rafic Hariri, ucis in februarie 2005.

Siria, care a exercitat o tutela asupra Libanului timp de 30 de ani, si miscarea Hezbollah neaga orice legatura cu aceste asasinate.

Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

Un Tribunal special pentru Liban (TSL), infiintat de ONU la cererea Libanului, urmeaza sa-i judece pe membri ai Hezbollah, inclusiv pentru atentatul care s-a soldat cu viata lui Rafic Hariri si a altor 22 de persoane, in februarie 2005.

Patru membri ai Hezbollah au fost initial inculpati si procesul lor urmeaza sa inceapa la 16 ianuarie. Un al cincilea suspect a fost anuntat la 10 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.