Reprezentanţii Parcului Naţional Galapagos (PNG) şi ai aeroportului care deserveşte insulele au descoperit într-o valiză aproximativ 185 de exemplare de broaşte ţestoase, între care zece decedate.

„Pe aeroportul #Baltra, 185 de broaşte ţestoase eclozate au fost detectate într-o valiză care se afla în curs de transfer către Ecuadorul continental”, a indicat ministerul ecuadorian al Mediului pe Twitter.

Situate la o distanţă de 1.000 de kilometri de coasta ecuadoriană, Insulele Galapagos au o floră şi o faună unice.

Ministerul a declarat că descoperirea a avut loc ”în timpul unei inspecţii de rutină” între aeroportul din Galapagos şi PNG, precizând că poliţia şi procurorii „iau măsuri”, fără a oferi detalii suplimentare.

„Broaştele ţestoase nu au mai mult de trei luni, iar carapacea lor este extrem de tânără”, a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă localizarea originii acestor broaşte ţestoase, fiecare specie fiind diferită în funcţie de insula lor de provenienţă.

Ele au fost găsite înfăşurate în saci de plastic şi zece nu au supravieţuit, potrivit comunicatului.

Ministrul Mediului, Marcelo Mata, a denunţat într-un mesaj pe Twitter că „aceste infracţiuni împotriva faunei şi patrimoniului natural al Ecuadorului” şi s-a declarat convins că aceste fapte „vor fi pedepsite cu toată rigoarea prevăzută de reglementările în vigoare”.

În temeiul legislaţiei ecuadoriene, traficul ilegal de animale sălbatice este o infracţiune pedepsită cu închisoare de la unu la trei ani.

Arhipelagul, care a servit drept laborator natural omului de ştiinţă englez Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluţia speciilor, îşi ia numele de la broaştele ţestoase uriaşe care trăiesc acolo.

Ţestoasele uriaşe au ajuns în urmă cu trei-patru milioane de ani în această regiune vulcanică din Pacific.

Citeste si:
VIDEO Caz Arad. Copilul, criminalul și valiza. Momentul în care...
VIDEO Caz Arad. Copilul,...

Curenţii oceanici ar fi dispersat broaştele ţestoase pe insule, cred oamenii de ştiinţă, ceea ce a condus la existenţa a 15 specii diferite – dintre care trei sunt în prezent declarate oficial dispărute – fiecare fiind adaptată teritoriului său.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.