Reprezentanţii Parcului Naţional Galapagos (PNG) şi ai aeroportului care deserveşte insulele au descoperit într-o valiză aproximativ 185 de exemplare de broaşte ţestoase, între care zece decedate.

„Pe aeroportul #Baltra, 185 de broaşte ţestoase eclozate au fost detectate într-o valiză care se afla în curs de transfer către Ecuadorul continental”, a indicat ministerul ecuadorian al Mediului pe Twitter.

Situate la o distanţă de 1.000 de kilometri de coasta ecuadoriană, Insulele Galapagos au o floră şi o faună unice.

Ministerul a declarat că descoperirea a avut loc ”în timpul unei inspecţii de rutină” între aeroportul din Galapagos şi PNG, precizând că poliţia şi procurorii „iau măsuri”, fără a oferi detalii suplimentare.

„Broaştele ţestoase nu au mai mult de trei luni, iar carapacea lor este extrem de tânără”, a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă localizarea originii acestor broaşte ţestoase, fiecare specie fiind diferită în funcţie de insula lor de provenienţă.

Citeste si:
Ultimul contact radio al avionului pilotat de Dan Petrescu cu...
Ultimul contact radio al...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Ele au fost găsite înfăşurate în saci de plastic şi zece nu au supravieţuit, potrivit comunicatului.

Ministrul Mediului, Marcelo Mata, a denunţat într-un mesaj pe Twitter că „aceste infracţiuni împotriva faunei şi patrimoniului natural al Ecuadorului” şi s-a declarat convins că aceste fapte „vor fi pedepsite cu toată rigoarea prevăzută de reglementările în vigoare”.

În temeiul legislaţiei ecuadoriene, traficul ilegal de animale sălbatice este o infracţiune pedepsită cu închisoare de la unu la trei ani.

Arhipelagul, care a servit drept laborator natural omului de ştiinţă englez Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluţia speciilor, îşi ia numele de la broaştele ţestoase uriaşe care trăiesc acolo.

Citeste si:
Explozii în apropierea aeroportului din Kabul
Explozii în apropierea...

Ţestoasele uriaşe au ajuns în urmă cu trei-patru milioane de ani în această regiune vulcanică din Pacific.

Curenţii oceanici ar fi dispersat broaştele ţestoase pe insule, cred oamenii de ştiinţă, ceea ce a condus la existenţa a 15 specii diferite – dintre care trei sunt în prezent declarate oficial dispărute – fiecare fiind adaptată teritoriului său.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.