Trupul neinsufletit al artistului Leo Iorga va fi depus luni, 4 noiembrie, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), iar inmormantarea va avea loc marti, 5 noiembrie, la cimitirul Bellu, anunta un comunicat transmis de catre fii acestuia, Eduard si Paul Iorga.

"'Dupa ani si ani' in care s-a luptat cu boala, vocea inconfundabila a lui Leo a tacut. De data asta, definitiv. Boala l-a invins, desi de aproape 9 ani s-a 'luat la tranta' cu ea. Uneori a reusit s-o impinga de langa el, spunandu-i si spunandu-si 'Eu mai am de cantat'. Si a urcat din nou pe scena. Alteori boala a fost mai puternica decat el si doar impreuna cu aceia care l-au iubit si i-au fost alaturi a putut-o inlatura, pentru o vreme, din calea lui. In 2011, dupa ce Leo a fost supus operatiei pentru extirparea tumorii la plaman, prima intrebare a lui adresata medicului, cand si-a revenit din anestezie, a fost: 'Cand pot sa cant?'. Si dupa sase luni a urcat pe scena - locul drag lui, unde publicul il astepta. Dar boala a recidivat, au aparut metastaze - la cap, la glanda suprarenala, apoi din nou la cap, din nou la plaman, apoi metastaze osoase", relateaza familia artistului, in comunicat, potrivit Agerpres.

Cei doi fii amintesc ca nimic nu l-a putut tine pe Leo Iorga departe de scena, desi a trecut prin multe interventii chirurgicale si tratamente chinuitoare, pe care le-a suportat cu incredere si curaj.

"Cat ma va tine Dumnezeu pe pamant vreau sa cant", spunea Leo. "Si asa a facut. Nu l-a interesat ca urca pe scena sprijinit in carja, nici ca trebuie sa stea pe scaun cand canta. El a trait, in ultimii ani, pentru muzica si pentru publicul care il iubea si pe care il iubea. Acum vocea lui a tacut... Drum bun printre ingeri, Leo! Acum le poti canta si lor", spun Eduard si Paul Iorga.

Familia artistului ii roaga pe fanii acestuia sa nu uite cantecele pe care Leo Iorga le-a lansat.

"Pe voi, cei care il stiti de peste 30 de ani de la Cargo, Compact, Pacifica, PACT by Leo Iorga&Adi Ordean, va rugam sa nu uitati cantecele pe care le-a lansat - "Povestiri din gara", "Erata", "Brigadierii" (cu Cargo); "Ma voi intoarce"/"Dupa ani si ani", "Singur in noapte", "Sa te gandesti la mine", "Trenul pierdut", "Cine esti tu oare", "Cine-i vinovat?", "Cine stie pe unde esti?", "Ploaia", "Toamna in sufletul meu", "Hoinarul", "Chipul tau" etc (cu Compact); "Nu ma intorc din drum", "Zilele", "Cu lumina ta", "Inca o zi fara tine" (cu Schimbul 3); "Prea mici sunt cuvintele", "Dragostea mea", "O alta tacere" (cu Pacifica); "Ploaia care cade", "Fata care-mi place", "Mereu te voi iubi", "Strazile pustii", "Cheama un inger", "Fiecare zi", "Scrisoare", "Iarta-ma" (cu PACT by Leo Iorga&Adi Ordean).

Citeste si:
Actorul Mitică Popescu va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu....
Actorul Mitică Popescu va fi...

Chitaristul si compozitorul Adrian Ordean a anuntat sambata decesul lui Leo Iorga.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.