O fetita de doi ani si jumatate a fost a fost ucisa cu brutalitate in nordul Indiei, in urma a unei dispute privind un imprumut neplatit, declansand o unda de soc in intreaga tara, informeaza vineri dpa si AFP.

Copilul a fost rapit din districtul Aligarh din statul Uttar Pradesh la data de 31 mai, iar corpul sau a fost gasit intr-o groapa de gunoi, aflata langa casa sa, trei zile mai tarziu, a indicat politia locala.

Politia examineaza in prezent daca fetita a fost torturata, dupa ce familia acesteia a sustinut ca micuta a fost strangulata si i-au fost scosi ochii, a informat agentia de presa IANS.

Doi barbati, ambii vecini, despre care se stia ca s-au certat cu bunicul victimei pe tema unui imprumut neplatit, au fost arestati marti pentru uciderea fetitei, a declarat seful politiei din districtul mentionat, Akash Kulhary.

Unul dintre suspecti a luat un imprumut de 50.000 de rupii (720 de dolari) de la bunicul fetei din care ii mai datora 10.000 de rupii, pe tema carora acesta si bunicul s-au certat, cu doua zile inainte ca fetita sa fie rapita, a informat postul de radio NDTV.

Suspectul l-a amenintat pe bunic cu razbunarea pentru ca a fost "umilit"

Familia victimei sustine ca suspectul l-a amenintat pe bunic cu razbunarea pentru ca a fost "umilit".

Politia a declarat ca testele medicale au exclus pana in prezent violul, insa vor fi efectuate si alte examinari.

Avand in vedere natura grava a cazului, infractiunea va fi investigata sub auspiciile Legii securitatii nationale, o lege antiterorista care permite detentia suspectilor care reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale timp de un an.

Citeste si:
Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit: „Nu pot să spun că nu mi-a...
Ema Uta și Alex Bodi s-au...

Potrivit politistului Anand Kumar, o echipa speciala de ancheta a fost creata pentru a accelera investigatiile si urmarirea penala, astfel ca faptasii sa se confrunte cu "pedeapsa maxima".

Deja cinci politisti au fost suspendati, fiind acuzati de neglijenta si de laxitate in tratarea acestui caz, scrie Agerpres.

Brutalitatea crimei i-a socat pe indieni, astfel ca un un hashtag cu numele victimei a circulat in ultimele zile pe social media, facand cazul cunoscut la nivel national vineri.

Circa 50.000 de tweet-uri in care oamenii isi exprimau furia si socul cu privire la cele intamplate au fost postate de joi, numeroase personalitati, lideri politici, vedete sportive si de la Bollywood exprimandu-se vis-a-vis de acest caz pe social media, a raportat NDTV

Vineri, uciderea fetitei devenise unul dintre subiectele cele mai comentate pe Twitter in India, multi utilizatori de internet cerand pedeapsa cu moartea pentru vinovati.

Citeste si:
Kidd Creole, declarat vinovat de uciderea unei persoane. Rapperul...
Kidd Creole, declarat vinovat...

Acest incident are loc in contextul in care numarul cazurilor de violenta asupra copiilor a crescut semnificativ in ultimii ani in aceasta tara, cu circa 100.000 de cazuri in 2016, de cinci ori mai mult fata de un deceniu in urma.

In 2016, circa 2.000 de copii au fost ucisi, 55.000 au fost rapiti si 13.000 agresati sexual in aceasta tara din Asia de Sud, potrivit statisticilor oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.