Un barbat in varsta de 34 de ani, din nordul provinciei Hoa Binh, din Vietnam, a fost convins sa faca teste ADN gemenilor sai, deoarece acestia nu semanau deloc intre ei, diferenta fiind semnalata de rudele barbatului.

Potrivit oamenilor de stiinta, testele ADN au confirmat ca gemenii au aceeasi mama, dar diferiti tati. Unul dintre gemeni avea parul ondulat si gros, in timp ce celalalt avea parul subtire si drept. Testele genetice, care au fost facute la Centrul pentru Analize Genetice si Laboratorul Tehnologic din Hanoi, au relevat faptul ca gemenii nou-nascuti au avut doi tati diferiti, relateaza MEDIAFAX.

Barbatul din Hoa Binh a fost tatal doar pentru unul dintre gemeni. Cromozomul Y de la celalalt copil nu se i potrivea lui. Le Dinh Luong, presedintele Asociatiei Genetice din Vietnam, a declarat ca laboratorul lui a testat si a gasit o pereche de gemeni bi-paterni. "Acest lucru este rar, nu numai pentru Vietnam, ci si pentru intreaga lume", a declarat Le Dinh Luong.

Conform Descopera, testului ADN a fost supusa si mama copiilor, pentru a exclude o eventuala eroare a personalului medical de la spitalul unde a nascut femeia. Testul a respins orice posibilitate ca nou-nascutii sa fi fost incurcati, ambii copii au fost nascuti de aceeasi femeie. In lumea embriologiei, nasterea gemenilor de la doi tati diferiti nu este ceva incredibil. Pentru acest lucru e nevoie ca o femeie sa produca concomitent doua ovule si sa aiba in acelasi timp, in organismul sau, sperma viabila de la doi barbati diferiti. Sperma viabila este cea capabila sa fertilizeze ovulele.

In 1992, a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiti (cand cele doua ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate si transportate in acelasi timp). Raportul a constatat ca dintre cei analizati, 2,4% au avut tati biologici diferiti. Acest fenomen este destul de comun si a primit numele de superfecundarea heteroparentala.

"Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa existe o serie intreaga de evenimente care au loc in aceleasi cateva ore. Femeia trebuie sa aiba relatii sexuale cu doi barbati diferiti intr-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie sa se intample in perioada ovulatiei, in care sa se produca doua ovule in loc de unu. Trucul este ca femeia ar trebui sa aiba relatii sexuale cu doi barbati in termen de 5 sau 6 ore", a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Citeste si:
Inovație în medicină! Oamenii de știință au creat un embrion sintetic
Inovație în medicină! Oamenii...

Desi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundatia heteropaternala este comuna in lumea animala. Spre exemplu, pisicile domestice si cainii au urmasi gemeni de la tati diferiti, la fel si pasarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.