Angajatii care isi urasc locurile de munca prezinta un risc mai mare de ingrasare, intrucat aceste persoane aleg alimente nesanatoase pentru mesele de pranz in zilele cu agende de lucru stresante.

Prin comparatie, angajatii care au o atitudine pozitiva fata de locurile lor de munca aleg alimente sanatoase pentru mesele de pranz, orientandu-se spre salate si sendvisuri. Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajati britanici partticipanti la acest studiu au spus ca atmosfera de la locul de munca influenteaza "in mod categoric" alimentele pe care le aleg pentru mesele de pranz.

Jumatate dintre ei au spus ca aleg intotdeauna alimente sanatoase in zilele in care se simt fericiti si bine dispusi. Totusi, imediat ce au parte de o zi dificila la birou, mai mult de jumatate (54%) dintre respondenti renunta la alimentele sanatoase, precum sushi si salate, in favoarea unor preparate precum burgeri si pizza. O zi proasta la locul de munca reprezinta, de asemenea, de departe, cea mai populara scuza pentru adoptarea unui comportament alimentar nesanatos, denumit "comfort eating" ("mancat de consolare") - 72% dintre respondenti recunoscand ca procedeaza astfel.

In general, patru mese de pranz dintr-o saptamana de lucru obisnuita sunt alese in functie de starea de spirit, afirma autorii studiului.

Dieteticianul Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, a explicat: "Cu totii avem parte uneori de experiente stresante, de zile aglomerate, dar renuntarea la o masa pentru a castiga timp reprezinta o economisire falsa, pentru ca ne aducem pranzul la birou sau il substituim cu un baton de ciocolata si multa cafea. Este important sa iti iei timp liber pentru a-ti savura pranzul, in loc sa devorezi un sendvis in cinci minute pentru a putea sa te intorci apoi la munca. Aceste obiceiuri pot sa te faca predispus la o serie de probleme medicale, precum arsuri gastrice si indigestie, care ar putea sa te faca sa te simti inconfortabil dupa-amiaza. Ambele afectiuni sunt mai dese atunci cand mancam in mod exagerat alimente grase, adoptam o alimentatie neregulata si suntem mai stresati".

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Angajatul tipic va manca preparate de tip fast-food, la birou, de 38 de ori intr-un an, in zilele cand are o stare de spirit proasta. 45% dintre respondenti au spus ca, cu cat este mai proasta starea lor de spirit, cu atat ei vor fi mai indulgenti fata de dietele lor, scrie MEDIAFAX.

Din fericire, 45% au spus ca o masa de pranz tipica dintr-o zi de munca este "destul de proaspata", insa 30% au spus ca acele pranzuri sunt "grase" si "unsuroase". Studiul a aratat, de asemenea, ca alimentele de tip fast-food sunt daunatoare nu doar pentru silueta, ci si pentru portofel, intrucat angajatul tipic britanic cheltuie, in medie, 221,76 delire sterline pe alimente nesanatoase intr-un an, doar cu scopul de a-si ameliora dispozitia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.