"Am putut identifica in laborator, in conditii sigure, fragmente-cheie ale virusului H1N1, aparut in 2009, care il ajuta pe acesta sa devina invincibil in fata sistemului imunitar uman", a spus profesorul Yoshihiro Kawaoka, de la Universitatea Wisconsin-Madisson, coordonator al studiului.
Modificarile se produc in hemaglutinina, o proteina prezenta la suprafata virusului gripei, care ii permite sa se lege la un receptor al celulelor pe care le infecteaza, a explicat profesorul.
Studiul arata ca "in natura pot aparea virusuri capabile sa dejoace sistemul imunitar", a mai spus specialistul. Toate aceste modificari ale proteinei nu se mentin, astfel incat, o data la trei-cinci ani, virusul sufera suficiente schimbari in structura pentru a nu mai raspunde vaccinului contra gripei sezoniere.
"Obiectivul acestui studiu este de a imbunatati capacitatea noastra de a selectiona virusurile gripei pentru a dezvolta noi vaccinuri capabile sa raspunda mai bine tulpinilor aflate in circulatie", a spus un purtator de cuvant al universitatii, Terry Devitt.
Totodata, profesorul Kawaoka a respins vehement un articol aparut marti in publicatia The Independent, in care este acuzat ca "a creat o noua tulpina mortala a virusului H1N1 din 2009", pe care sistemul imunitar uman nu o poate invinge, si ca s-a ocupat cu manipulari genetice riscante.
El a acuzat publicatia britanica de manipularea mesajelor cu scopul de a atrage cititori.
Specialistul, care a fost intervievat de The Independent, a subliniat ca virusul H1N1 din 2009 circula in fiecare an si nu mai reprezinta un agent viral pandemic, ci unul al gripei sezoniere impotriva caruia majoritatea oamenilor sunt in prezent imunizati.
Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea...

Rezultatele studiului au fost prezentate unui grup de experti in gripa de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care "le-au primit foarte bine".
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Cafeneaua care și-a deschis magazin online: ce sortimente de cafea putem cumpăra
Sursa: retail.ro
-
Nu te-ngriji de mâine
Sursa: garbo.ro
-
Mantra pe care trebuie să ți-o spui în fiecare zi pentru a te elibera de...
Sursa: kudika.ro
-
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna: Intrăm în România pentru a oferi...
Sursa: start-up.ro
-
Câtă shaorma au cumpărat bucureștenii în 2022: Dristor și Băneasa, liderii...
Sursa: wall-street.ro
-
România, partener în proiectul-pilot EWC pentru implementarea eWallet-ului...
Sursa: futurebanking.ro