Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
ASF a confirmat, prin publicarea în Monitorul Oficial, decizia de retragere a autorizației de funcționare a societății Euroins România. Cu această ocazie, reprezentanții ASF au explicat cum își pot recupera banii românii care au polițe Euroins, după falimentul companiei. Procedura va fi simplă, asigură aceștia, și constă în depunerea unor cereri de despăgubire la Fondul de Farantare a Asiguraților (FGA).
Totodată, ASF a hotărât să ceară în instanță falimentul companiei și să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului. La 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial vor putea începe și plățile, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment expiră automat toate polițele Euroins, iar la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire.
Odată publicată decizia în Monitorul Oficial, ASF va putea formula către instanţa competentă cerere de faliment, aşa cum prevede decizia Consiliului numărul 262/2023. FGA va înregistra cererile de plată şi le va analiza în ordinea primirii şi înregistrării.
Soluțiile statului: plafonarea și vânzarea polițelor RCA prin CEC Bank
Calvarul RCA se va încheia săptămâna viitoare, cel puțin pentru jumătate de an, cât va dura plafonarea tarifelor la asigurările obligatorii auto. ASF a trimis Guvernului proiectul prin care speră că va calma piața asigurărilor. În plus, pentru a evita orice scenariu negativ după falimentul Euroins, statul a decis să emită polițe RCA prin CEC Bank.
Banca românilor ar fi nevoită ca în decurs de o lună să depună documentele în așa fel încât să obțină autorizație pentru a putea emite polițe RCA. În ceea ce privește intrarea pe piață a asigurărilor a CEC Bank, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a explicat că, „în momentul în care începe procedura de autorizare, ASF-ul va da tot concursul ca autorizațiile să vină, respectând toate criteriile legale. Să vină rapid și să intre cât mai rapid în piață”.
Oana Zăvoranu, în pragul falimentului: „A mai făcut și alte datorii...

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Revolut majorează limita pentru creditul de nevoi personale la 200.000 de lei
Sursa: futurebanking.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Marcel Boloș: O nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile de alimente și mese calde
Sursa: wall-street.ro