Șoferii ce dețin un permis de conducere obținut în străinătate, nu vor mai putea conduce pe drumurile din România. Această nouă interdicție ar putea fi aplicată șoferilor cu permis auto străin.

 

Modificări ale Codului Rutier în privința șoferilor cu permis auto străin

Noi modificări ale Codului rutier au fost incluse în proiectul de OUG lansat de MAI în dezbatere publică. Una dintre acestea se referă la sancționarea șoferilor care încalcă legislația și pot fi pedepsiți prin interzicerea de a mai șofa, timp de un an, pe drumurile publice din țară.

Interdicție este destinată șoferilor ce dețin un permis auto obținut în străinătate și au înregistrat condamnări penale pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier pe teritoriul României.

Același proiect de act normativ propune o nouă limită de viteză pentru manevra de depășire, iar încălcarea acesteia le va aduce șoferilor suspendarea permisului pentru patru luni.

Amenzi rutiere mai mari de la 1 ianuarie

Dacă conducătorii au vor depăși cu peste 70 km/h limita de viteză aferentă sectorului de drum pe care circulă, aceștia vor rămâne fără permisul de conducere timp de 120 de zile și vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei și de la nouă la 20 de puncte amendă.

În prezent, Codul rutier aplică această amendă pentru depășirea cu peste 50 de km/h a vitezei maxime admise pe un drum, însă perioada de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul este de 90 de zile.

Amenzile rutiere ar putea fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022, în cazul în care Guvernul Ciucă nu va plafona prin OUG, punctul de amendă. Începând cu 2022, salariul minim brut va fi de 2.550 de lei, iar un punct amendă reprezintă 10% din valoarea acestuia, însemnând 255 de lei. Din 2017, valoarea punctului de amendă e plafonată la 145 de lei, măsura fiind luată, an de an, prin ordonanță de urgență.

Citeste si:
Șoferii prinși băuți sau drogați la volan ar putea face închisoare
Șoferii prinși băuți sau...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.