Sport 8 Mai 2008 04:50
CFR Cluj a devenit noua campioana a Romaniei, dupa ce a castigat ieri, scor 1-0, derby-ul local cu Universitatea. Astfel, dupa o pauza de 17 ani, titlul se intoarce in provincie (Universitatea Craiova a reusit eventul in 1991).

Victoria i-a asigurat formatiei lui Ioan Andone prima pozitie in Liga I la fotbal dar si calificarea directa in grupele Ligii Campionilor. Dupa 34 de etape, „feroviarii“ au acumulat 76 de puncte, cu unul mai mult decat Steaua, care a terminat campionatul pe pozitia secunda. Potrivit Evenimentul Zilei, formatia patronata de Arpad Paszkany a castigat primul titlu de campioana in istoria de 101 ani a clubului.

Partida victoriei nu a fost insa spectaculoasa, CFR a avandt o prestatie anemica. Golul care a decis titlul a picat in minutul 64, cand „centralul“ Ovidiu Hateganu a aratat punctul cu var, dupa ce argentinianul Ruiz a fost doborat in careu de brazilianul Bilica. Lovitura de la 11 metri a fost transformata de Cadu, capitanul „oaspetilor“. Din minutul 77, Universitatea a evoluat in 10 oameni (brazilianul Correia a fost eliminat).

De partea cealalta, Steaua a invins Gloria Buzau cu scorul de 5-0, insa ploaia de goluri nu i-a ajutat pe bucuresteni decat sa ramana in trena clujenilor, care duc trofeul in provincie dupa o pauza de 17 ani, informeaza Cotidianul.

Titlul de campioni va aduce clubului patronat de Paszkany un profit de 15 milioane de euro, minimum zece venind numai din grupele Ligii Campionilor, la care se adauga circa patru dintre drepturile tv.

Sarbatoare in vestiarul campionilor
In fata celor 5.000 de fani veniti la Stadionul „Constantin Radulescu", antrenorul Ioan Andone a povestit cum au sarbatorit jucatorii sai imediat dupa meci. „Mai multi jucatori au plans de fericire la vestiare, mai ales Culio, care m-a surprins, sincer!A fost un meci extrem de incarcat, dar am reusit! Am reusit cu o echipa in care s-au investit multi bani. Ne vom intari si speram sa aducem cat mai multe puncte din Liga pentru Romania. Sunt fericit ca am oferit suporterilor acest titlu!", a declarat Andone, care a trimis sageti la adresa Stelei: „Am castigat un razboi in care s-au folosit toate mijloacele ca sa fim impiedicati. Meritam titlul pentru ca am condus tot timpul. Am fost mai puternici decat Steaua", citeaza Adevarul.

Felicitati de rivali
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, isi felicita adversarii pentru castigarea campionatului, adaugand ca a sperat pana in ultimul moment ca formatia sa va deveni campioana.

"Am sperat pana in ultimul moment, dar asta e fotbalul. Eram aproape de titlu. Daca marca «U» in minutul 93, asta era rezultatul. M-am uitat la televizor la meciul CFR-ului, am trait intens. Acum ne ramane Liga Campionilor. Ii felicit pe cei de la CFR ca au castigat campionatul, e normal sa o fac. Nu mai conteaza cine merita sau nu, ci cine castiga. Daca ne uitam la meciurile CFR-ului cu Bistrita si Rapid, n-ar merita felicitari, dar au castigat campionatul si asta conteaza", a declaratBecali, pentru Gandul.

Razboi pe strazile orasului
Evenimentul nu a fost insa lipsit de incidente. Jandarmii clujeni au retinut in noaptea dinaintea meciului mai multi suporteri ai „studentilor“, vinovati ca au sarit gardul stadionului „Ion Moina“, deasemenea jandarmii au descoperit sub cateva bucati de beton, un adevarat arsenal de ciomege, lanturi, petarde si pietre. Desi escortati de fortele de ordine, in drum spre stadion, suporterii „sepcilor rosii“ au vrut sa schimbe traseul, in speranta ca vor intalni fanii CFR-ului. Politistii si jandarmii s-au opus, intervenind brutal, cu bastoane si gaze lacrimogene. La stadion, in timpul reprizelor de bataie, generalul de brigada Petru Litan, seful jandarmilor clujeni, a incasat un pumn in gura! De asemenea, cameramanul Jandarmeriei a fost snopit in bataie, iar aparatura pe care o avea asupra lui a fost distrusa. Fost jucator la „U“, Emil Szolomajer, in prezent la Ariesul Turda, a incasat si el cateva bastoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.