Cluburile Rapid, Dinamo si Steaua si-au retras plingerea depusa impotriva celorlalte grupari, astfel ca banii din drepturile TV se vor imparti si pe viitor pe criterii sociale. De asemenea, Liga Profesionista de Fotbal nu se va desfiinta, asa cum cerusera gruparile bucurestene.
Revolutia marilor cluburi bucurestene si-a consumat munitia dupa doar citeva vizite in fata instantei. Conducerile gruparilor Rapid, Dinamo si Steaua au renuntat, joi, la procesul in care cereau desfiintarea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) si permisiunea de a negocia singure contractele cu privire la cesionarea drepturilor de imagine. Faptul s-a consumat joi, la sectia a III-a civila din cadrul Judecatoriei Bucuresti. Considerind ca drepturile le sint incalcate, cele trei cluburi actionasera in judecata pe celelalte 13 grupari din Divizia A, plus Ceahlaul Piatra Neamt si Petrolul Ploiesti, retrogradate intre timp in esalonul secund. In prezent, Dumitru Dragomir, ca reprezentant al cluburilor, a parafat un contract cu firma Telesport, prin care aceasta se obliga sa vireze sase milioane de dolari in fiecare an in contul LPF pentru acceptul de a televiza partidele din prima liga.
Dupa oprirea comisioanelor, diminuate in ultima Adunare Generala, suma este impartita gruparilor in functie de locul ocupat in clasament la editia precedenta de campionat. Pentru a evita crearea unei situatii de monopol, fapt criticat si de reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Telesport a redistribuit meciurile, pe baza unei grile, celorlalte televiziuni: TVR, National TV si Antena 1.
Presedintele LPF intentioneaza sa folosesca o parte din banii obtinuti din drepturile de televizare pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat. Intr-o scrisoare expediata pe adresa Ministerului Finantelor, Dragomir si-a asumat obligatia de a vira anual 10-15% din suma care ii revine fiecarui club datornic pina la achitarea tuturor restantelor. Cererea se afla in studiu la ANAF, desi ministrul Ionut Popescu a reafirmat ca nu va face concesii pentru nici un fel de societate cu datorii. Pe de alta parte, proiectele gruparilor bucurestene, de a infiinta posturi proprii de televiziune, vor trebui trecute pe linie moarta.
Despre autor:

Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt echipele care concurează la America Express? Acum s-a aflat! Ce...
Sursa: kudika.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
România, pe locul 1 în UE la numărul de podgorii. Avem însă viță de vie...
Sursa: wall-street.ro