Reprezentativa nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit sa se impuna la Tbilisi, contra selectionatei similare a Georgiei, cu scorul de 34-24 (15-18), in cea de-a treia partida din cadrul grupei a treia a rundei de calificare din care face parte, reusind astfel sa se califice in play-off-ul Campionatului European. Partida a fost una modesta din punct de vedere tehnic, in ciuda faptului ca diferenta de valoare dintre cele doua reprezentative este una apreciabila.

In prima repriza, tricolorii au gresit inexplicabil pase simple, aruncarile de la 9 metri si din zona semicercului au fost tratate de multe ori superficial, numarul ratarilor clare fiind, fara discutie, mult mai mare decat totalul reusitelor, handbalistii nostri izbutind rar sa finalizeze puzderia de contraatacuri oferite pe tava de catre modestii handbalisti georgieni. Mai mult, in cazul in care portarii nostri nu ar fi avut o prestatie de exceptie, Romania s-ar fi putut vedea in jenanta situatie de a fi condusi dupa primele 30 de minute de joc.

Dupa pauza, chiar daca Georgia a egalat la 18 dupa cateva minute de joc, tricolorii au avut o prestatie mai convingatoare, diferenta de 10 goluri inregistrata la final fiind tocmai reducerea clara a numarului inexactitatilor din prima parte: apararea a fost mai agresiva, contraatacurile, in mare parte - finalizate cu siguranta, chiar daca jucatori precum Cosma si Mazilu au mai incercat fara succes si inscrierea unor goluri spectaculoase, iar dinamica jocului, pe ansamblu, a fost mai aproape de pretentiile unei participante la un turneu final.

Seful handbalului romanesc, Cristian Gatu, nu a avut insa emotii in ceea ce priveste acest meci: "Un meci fara istoric, din punctul meu de vedere. Am avut un inceput greoi, in care am avut unele lapsusuri in constructia jocului. Echipa noastra a fost obosita, probabil si datorita transportului, insa cred ca formatia noastra a folosit acest meci ca un prilej de verificare pentru intalnirile-derby din grupa".

Tehnicianul Lucian Rasnita a recunoscut totusi ca elevii sai mai au mult de lucru: "Niciodata un antrenor nu e multumit de jocul echipei in momentul in care sunt fluctuatii. Echipa noastra are o medie de varsta destul de mica si fluctuatiile acestea in randament isi spun cuvantul, dar eu cred ca Romania poate forma in acest moment un team puternic, ce se poate intrece cu orice adversar".

Nationala noastra este calificata din punct de vedere matematic in play-off, iar pentru a evita formatii puternice precum Cehia, Ungaria, Islanda, Polonia, Slovenia si Ucraina, elevii lui Lucian Rasnita trebuie sa-si pastreze prima pozitie in fata reprezentativei Letoniei, care dupa 3 jocuri are tot punctaj maxim, insa un golaveraj mai slab cu doar 2 goluri decat Romania, aceste doua echipe avand cele mai bune linii de clasament din toate cele sapte grupe de calificare. Romania va juca la Riga pe data de 17 ianuarie, urmand ca dupa patru zile sa primeasca la Constanta replica Letoniei.

Emotii pentru Oltchim si Rulmentul

Trei formatii romanesti de handbal feminin vor disputa in acest weekend returul din competitiile continentale. Daca HC Zalau nu mai poate emite pretentii la calificare in deplasarea de la Debrecen, de duminica, fiind invinse in urma cu sase zile cu 31-21, Rulmentul Brasov in Cupa EHF si Oltchim Ramnicu Valcea in Cupa Cupelor au prima sansa la calificarea in turul urmator. Brasovencele au invins in deplasare pe FCK Copenhaga cu 29-24, iar elevele lui Gheorghe Tadici au remizat, 25-25, in Ungaria, cu formatia Cornexi Alcoa, tehnicianul promitandu-le fanilor un succes la 10 goluri diferenta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.