Cateva editii ale emisiunii "Sport Show", realizata de Marcel Puscas, si un articol din "Gardianul", ce se refereau la unele acuzatii ale unor parinti prin care acestia sustineau ca au oferit in timp foloase materiale antrenorilor de copii si juniori la clubul din Ghencea, au dispus efectuarea unei anchete la fata locului. S-a dovedit ca, intr-adevar, parintii platesc 7 milioane de lei anual, dar din acesti bani se cumpara echipament de joc.

Totodata, parintii copiilor achita si cantonamentele. In schimb, Steaua cheltuieste destui bani pentru mingi de joc, sucuri energizante, maseuri, psihologi, plus toate facilitatile de la Centru. Deocamdata, asta este o reteta de succes, grupele Stelei fiind in marea lor majoritate pe primul loc in campionatele respective, insa eliminarea tuturor suspiciunilor legate de anumite "atentii" acordate antrenorilor tine, deocamdata, de nivelul salarial al acestora. Totusi, ceea ce s-a realizat la Centrul Stelei, la nivel organizatoric, pedagogic sau de infrastructura, ramane de admirat. Totul s-a facut cu banii lui Gigi Becali, care a investit 250.000 de euro in refacerea centrului. Pentru a elimina orice alta acuzatie n-ar fi mai corect sa mai adauge la bugetul anual 50.000 de euro pentru echipamentul tuturor celor 248 de copii ai Stelei?

La Steaua, structura organizatorica a Centrului de Copii si Juniori are si unele structuri paralele. Este vorba de comitetele de parinti ale tuturor grupelor de copii si juniori. Consensul acestora este greu de tagaduit, daca punem la socoteala faptul ca absolut toti parintii si-au dat acordul pentru cumpararea echipamentelor sportive!? Ce se intampla, totusi, daca unii parinti nu-si permit sa achite in jur de 7 milioane lei vechi pentru un echipament complet al copiilor?

"Pentru unii achitam noi din buzunar, mai ales daca sunt jucatori cu reale perspective, jucatori care dau randament, jucatori talentati", spune Gheorghe Gigel, seful Centrului de Copii si Juniori al clubului Steaua. "Leo Strizu si cu mine avem grija ca sa nu sufere nimeni. Dezamagirea unui copil care nu are parinti cu putere financiara nu poate fi calculata in cuvinte, dar incercam pe cat posibil sa rezolvam situatia. Comitetele de parinti ne sesizeaza ori de cate ori un copil risca sa ramana fara echipament sau fara cantonament. De multe ori, ceilalti parinti rezolva problema, dar daca este vorba de mai multi copii, Strizu si cu mine ne implicam. Nu poti lasa de izbeliste copiii talentati. Ar insemna sa ne sabotam singuri", a adaugat Gheorghe Gigel, fostul component al Sportului Studentesc.

Facturile fiscale exista!

S-a tot vorbit de lipsa unor facturi in momentul in care parintii au achitat banii pentru echipament sau cantonament. Culmea este ca, in arhiva Centrului, de cand Centrul a fost preluat de Leo Strizu si Gheorghe Gigel, exista copii dupa facturile respective, numai ca intrucat acei bani au fost stransi benevol de parinti, in respectivele acte nu poate aparea clubul Steaua din evidente motive contabile. Astfel, un reprezentant al parintilor figureaza pe fiecare factura de echipament, la fiecare grupa in parte! "Domnule, eu nu vreau sa ma scuz ca nu am de ce! De cand am venit aici, arhiva clubului sta marturie pentru fiecare miscare de acest gen! Nu cred ca exista in tara asa ceva", a precizat Gheorghe Gigel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.