Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD) s-a infiintat in luna noiembrie a anului trecut. Astfel ca in acest an, in perioada 8-13 noiembrie, o delegatie a Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA), condusa de Rune Andersen, directorul general pentru standarde si armonizari WADA, va veni in Romania pentru evaluarea activitatii agentiei nationale, in vederea acreditarii laboratorului. O conditie esentiala pentru acreditarea laboratorului este independenta ANAD fata de structurile sportive si finantarea activitatii acesteia de catre guvern. Biroul Executiv WADA a hotarat ca 50% din procentaj sa reprezinte activitatea laboratoarelor si 50% activitatea agentiilor nationale antidoping.

Cu aceasta ocazie are loc conferinta internationala "Nu dopajului!" si lansarea campaniei "Campioni pentru un sport curat", odata cu inaugurarea noului sediu al Agentiei Nationale Anti-Doping. La aceasta manifestare vor fi prezenti reprezentanti ai presedintiei, guvernului, autoritatilor sportive, federatiilor sportive, care militeaza pentru un sport curat, fara dopaj.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.