Andrei Pavel va avea ocazia sa evolueze impotriva lui Andre Agassi la ultimul turneu din cariera al americanului. "Cneazul", aflat si el la sfarsit de activitate sportiva, va incerca in aceasta noapte sa-l faca pe Agassi sa-si i-a la revedere de la tenisul profesionist inca din primul tur al Grand Slemului de la Flushing Meadows.

Astazi debuteaza al patrulea turneu de Grand Slem al anului, cel de la Flushing Meadows (SUA), care va reprezenta si ultimul concurs la care va participa Andre Agassi. Retragerea americanului ar putea fi grabita de Andrei Pavel, care-l va intalni pe Agassi chiar in turul inaugural programat pe arena "Arthur Ashe", de la ora 20.30 - ora locala (1.30 ora Romaniei).

Din 1986, tenismenul american este nelipsit de la turneul new-yorkez, pe care l-a castigat doar de doua ori (1994 si 1999). Pe langa cele doua trofee cucerite, Agassi a mai ajuns de trei ori in finala (1990, 1995 si 2005) si de patru ori in semifinale (1988, 1989, 1996 si 2003).

La cei 36 de ani ai sai, americanul a castigat nu mai putin de opt turnee de Grand Slem la simplu, insa in ultimul an evolutia sa a lasat de dorit. Cea mai buna performanta din acest sezon este atingerea sferturilor de finala ale turneului de la Los Angeles.

La Washington, la sfarsitul lunii trecute, a fost eliminat chiar din primul tur de italianul Andrea Stoppini, un ilustru necunoscut venit din calificari. Agassi a sosit la New York la inceputul saptamanii trecute, avandu-i alaturi pe sotia sa, fosta tenismena Steffi Graf, si pe cei doi copii ai lor, Jaz Elle si Jaden Gil. Pentru a fi intr-o forma cat mai buna la startul ultimului turneu al carierei, sportivul american si-a marit numarul sedintelor de pregatire schimband mai multi parteneri. Unul dintre tenismenii care s-au antrenat alaturi de Agassi a fost si francezul Richard Gasquet, care a precizat ca fostul lider mondial este foarte nervos, dar loveste la fel de puternic ca atunci cand se afla in varful carierei.

Pete Sampras, care s-a retras din activitate in 2003, dar si actualul ocupant al locului intai in clasamentul ATP, Roger Federer, au avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Andre Agassi. "De fiecare data cand am jucat impotriva lui la New York, am avut parte de spectacol, de lupta. Un adevarat duel la categoria grea", a marturisit recent marele rival al lui Agassi, Pete Sampras, in timp ce elvetianul, care l-a invins anul trecut in finala pe american, il considera pe Agassi un mare campion. "Ce mare campion! El i-a inspirat pe majoritatea jucatorilor din prezent. Am fost suficient de norocos sa joc impotriva lui de cel putin 10 ori", a spus Roger Federer.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.