Ciclistul Lance Armstrong va acorda, la 17 ianuarie, un interviu realizatoarei TV Oprah Winfrey, in cadrul caruia este de asteptat ca fostul sportiv sa recunoasca faptul ca s-a dopat de-a lungul carierei sale.

Porivit New York Times, citat de AFP, discutia ar urma sa dureze 90 de minute, fiind programata intre orele 02.00 si 03.30 GMT (04.00 si 05.30 la Bucuresti), pe canalul OWN (Oprah Winfrey Network) si pe Internet in direct, pe site-ul oprah.com. In cadrul interviului vor fi abordate "fara compromisuri", promite canalul intr-un comunicat, acuzatiile de dopaj aduse lui Armstrong, pe care acesta le-a respins tot timpul.

Emisiunea va fi transmisa din Austrin (Texas), orasul de resedinta al lui Armstrong, si va fi "prima interventie publica a septuplului castigator al Turului Frantei dupa ce i-a fost radiat palmaresul", precizeaza comunicatul
, scrie MEDIAFAX.

Fostul ciclist, in varsta de 41 de ani, s-ar fi confesat apropiatilor ca are in vedere sa recunoasca public faptul ca s-a dopat pentru a obtine ridicarea suspendarii pe viata din activitatea sportiva.

New York Times a scris, vineri, ca Armstrong ar fi discutat deja pe acest subiect cu Travis Tygart, presedintele Agentiei Americane Antidoping (USADA) si intentioneaza sa se intalneasca si cu David Howman, presedintele Agentiei Mondiale Antidoping (WADA).

Anul trecut, dupa o ancheta a USADA, care a descoperit ca fostul castigator al Turului Frantei s-a dopat sistematic, Federatia Internationala de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong intregul palmares incepand cu 1 august 1998 si l-a suspendat pe viata din activitatea sportiva. Armstrong nu a contestat aceasta decizie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.