Presedintele LPF se pregateste pentru un nou mandat, fiind singurul candidat la alegerile de astazi. In haosul creat in jurul Nasului, trecutul lui Corleone a fost sters cu buretele. Cu o zi inaintea alegerilor, Dragomir si-a permis astfel sa fie plecat din tara in interes personal.

Presedintii de cluburi din Divizia A isi fac astazi incalzirea pentru saptamina viitoare, cind vor fi chemati din nou la urne. Ca pe vremea cind Mitica Dragomir era tot "smecher", Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va indeplini o simpla formalitate, fostul sef fiind si singurul candidat pentru un nou mandat de trei ani. Ultimul scrutin cu iz democratic a avut loc in vara anului 2000, cind alaturi de Dragomir a candidat si Gino Iorgulescu, obtinind sase din cele 18 voturi exprimate. Dupa ce a fost nevoit sa dezvaluie ca a luat Bacalaureatul la 28 de ani, chiar daca intre timp spune ca a absolvit doua facultati, singurele conditii ramase in statutul LPF pentru a deveni presedintele acestui organism constau in a fi cetatean roman si a avea mandat din partea unui membru afiliat.

Pentru a fi ales, Dragomir are nevoie de noua voturi, adica jumatate plus unu din cele exprimate de cluburi. Un fleac, daca tinem cont ca ridica mina aceiasi "tovarasi" Gigel, Cornel sau Jenel. In plus, Dragomir a obtinut repartizarea colectiva a celor 28.193.843 de dolari obtinuti din cedarea drepturilor de televizare a meciurilor din prima liga, pe o perioada de patru ani, atragindu-si astfel majoritatea de partea sa. Cum este singur pe loc, in defavoarea sa ramine trecutul plin de blaturi si compromisuri. Ceea ce nu il deranjeaza, din moment ce ieri era plecat din tara intr-o alta delegatie decit cea care a insotit nationala Romaniei in Franta pentru meciul de verificare in compania Coastei de Fildes.

Condamnari inainte de ’89, contracte oneroase dupa ‘89

Impotriva lui Dumitru Dragomir au fost deschise, inainte de 1989, anchete pentru diverse infractiuni, conform cercetarilor facute de Coalitia pentru un Parlament Curat. In 1976, a fost condamnat, la Rimnicu Vilcea, la trei luni de inchisoare contraventionala pentru practicarea jocurilor de noroc. Dumitru Dragomir a mai fost cercetat si condamnat la 7 luni de inchisoare in 1990, impreuna cu Marin Barbulescu, cumnatul lui Nicolae Ceausescu, in dosarul "Victoria", pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor obstesti. Faptele din dosar se refera la perioada 1987-1989, cind Dragomir a detinut functia de presedinte al clubului Victoria, apartinind Securitatii.

Sanctionat de FIFA pentru antisemitism

Ajuns presedinte al LPF, Dumitru Dragomir a stirnit un scandal international care a afectat imaginea fotbalului romanesc. La mijlocul anului 1999, FIFA a fost sesizata de Liga Antidefaimare de la New York de activitatile antisemite si xenofobe ale lui Dragomir, presedintele LPF, dar si patron al revistei de scandal "Atac la persoana", in care au aparut "lista evreilor" si alte materiale cu puternice tente antisemite si xenofobe.

Dragomir a fost gasit vinovat de FIFA, care l-a sanctionat cu avertisment. In urma unei anchete realizate de Corpul de Control al prim-ministrului in 2002, s-a descoperit un contract de asociere intre LPF Number One SRL si fosta Regie Generala de Apa Bucuresti, prin care lacurile bucurestene erau cedate fostului candidat la PMB. In schimbul a 5.000 de dolari, Dragomir a obtinut dreptul de folosire a potentialului piscicol al lacului Mogosoaia, exploatarea agrementului nautic, strandul si tot ce este legat de serviciile din zona aferenta, cesionarea fiind facuta pe o perioada de 20 de ani. In conditii aproape identice, Dragomir a primit, pentru 10.000 de dolari, si lacurile Baneasa, Herastrau, Floreasca, insulele Stavilar, Bordei, Pescarus si debarcaderul Jianu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.